jadranka kosor za rtl

'Odlaganje odluke o kandidaturi nije dobro, mnogi će smatrati da Grabar-Kitarović traži rezervnu poziciju'

22.6.2019. u 18:55/ Vijesti.hr

'Milanović uglavnom napada sebe. Ako tako nastavi, ne znam kako će to završiti', kaže bivša premijerka

Bivša premijerka i nekadašnja kandidatkinja za predsjednicu Jadranka Kosor bila je gošća RTL-a Danas.

Na pitanje kakve su šanse kandidatu za predsjednika Zoranu Milanoviću, kaže:

"Vidjet ćemo, teško je prognozirati. Ja mislim da će u drugom krugu biti muškarac i žena. On uglavnom napada sebe. Ako tako nastavi, ne znam kako će to završiti. Svako njegovo pojavljivanje tumačit će se kao kampanja", kazala je.

Na pitanje zašto čeka Kolinda Grabar-Kitarović s objavom kandidature te jesu li jedini razlog moguće funkcije u Bruxellesu, Kosor kaže: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svašta je moguće. Možda se zasitila Pantovčaka s kojeg se nije preselila u Visoku. Jako je teško govoriti o kampanji u njezinu slučaju. Sve ono što čini i što je činila u zadnje vrijeme moglo se tumačiti kao dio kampanje. Odlaganje odluke nije dobro jer će mnogi smatrati da traži rezervnu poziciju i to joj neće pomoći kada krene pravi okršaj. Ja smatram da će ići u utrku. Ali, sve je moguće", istaknula je bivša premijerka.

"Škoro neće ugrožavati Milanovića koliko Kolindu Grabar-Kitarović"

Predsjednica vodi u anketama, ali gubi potporu desnice...

Upravo se čita

Image
preblage kazne?

Tristo poginulih u prometu, 120 oduzetih auta: Trebamo li postrožiti kazne za kršenje prometnih pravila?

"Nije važna potpora desnice, važna je potpora svih ljudi, bez obzira jesu li lijevo ili desno. Napravila je neobična prebacivanja, od njezinih 'čuvenih' izjava o 'Za dom spremni'. Jako je teško predvidjeti što predsjednica želi. Sigurno je da ona prilagođava svoje izjave situaciji u kojoj jest", tvrdi Kosor.

Na pitanje može li Miroslav Škoro izgurati aktualnu predsjednicu iz drugog kruga, kako npr. najavljuje Stipe Mesić, Kosor poručuje:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Škoro neće ugrožavati Milanovića koliko Kolindu Grabar-Kitarović. Škoro će pokušati zagrabiti što više i ne centru. Bit će zanimljivo što ima reći o svim temama", poručila je Jadranka Kosor u razgovoru za RTL Danas.

Više s weba

Pročitajte još

Image
nisu zadovoljni

Međunarodne organizacije za ljudska prava osudile ulazak RH u Schengen. Jedna stvar im smeta

Više s weba