istra i kvarner su pravi hit

Odličan početak sezone: u Hrvatskoj tijekom produljenog vikenda ostvareno više od milijun noćenja

Image

Vodice

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Podaci iz eVisitora pokazuju kako su tijekom produljenog vikenda mnogi strani turisti odabrali upravo hrvatske destinacije

30.5.2016. u 14:20/ Vijesti.hr

Prema prvim podacima sustava eVisitor u Hrvatskoj je tijekom produljenog vikenda, točnije od srijede 25. svibnja do nedjelje 29. svibnja, ostvareno ukupno 266 tisuća dolazaka i 1.02 milijuna noćenja, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice

Strani turisti su ostvarili 233 tisuće dolazaka i 925 tisuća noćenja. Najposjećenije destinacije tijekom navedenog razdoblja su Dubrovnik, Poreč, Rovinj, Umag i Funtana, a gledajući po klasterima, najviše noćenja ostvareno je u Istri (407 tisuća noćenja) i Kvarneru (183 tisuće noćenja), dok je u klasteru Dalmacija Split ostvareno 133 tisuće noćenja, odnosno 104 tisuće noćenja u klasteru Dalmacija Dubrovnik.

"Podaci iz našeg sustava eVisitor pokazuju kako su tijekom produljenog vikenda mnogi strani turisti odabrali upravo hrvatske destinacije i to nas posebno veseli. Odlične rezultate smo ostvarili s naših tradicionalnih tržišta poput Njemačke, Austrije, Slovenije, Poljske, Italije, a dodatni optimizam daje broj noćenja ostvaren i s tržišta poput Velike Britanije, Francuske i SAD-a. Prema sadašnjim pokazateljima i najavama, pred Hrvatskom je dobra turistička sezona", naglasio je direktor Glavnog ureda HTZ-a Ratomir Ivičić.

Tijekom navedenog razdoblja najviše turista boravilo je u hotelima (46%), kampovima (25%) te u kapacitetima obiteljskog smještaja (18%). U navedenom vremenskom razdoblju je zabilježeno i 22 tisuće dolazaka i 58 tisuća noćenja stranih i domaćih turista u segmentu nautičkog chartera (evidencija eCrew). 

Pridodaju li se navedeni rezultati pokazateljima sustava eVisitor, dolazimo do sveukupne brojke od ukupno 288 tisuća dolazaka i 1.08 milijuna noćenja ostvarenih tijekom produljenog vikenda vezanog uz Tijelovo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON POBJEDE

FOTO/VIDEO 'Dajte Brazil da se igramo!' Vatreni objavili kako slave nakon veličanstvene pobjede

Više s weba