e-Pristojbe

Odlična vijest za građane: Ukida se nešto bez čega nismo mogli gotovo ništa obaviti

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Sustav e-Pristojbe za mjesec dana će se primjenjivati u uredima državne uprave u županijama

17.5.2019. u 12:10/ Vijesti.hr

Još u rujnu prošle godine ministar uprave Lovro Kuščević potpisao je ugovor za nepovratan novac iz Europskoga socijalnog fonda za projekt "e-Pristojbe" vrijedan više od 50 milijuna kuna kojim će se omogućiti da u Hrvatskoj napokon više ne kupujemo biljege na kioscima. Vlada je jučer usvojila podzakonski akt kojim će taj sustav napokon početi funkcionirati.

Uredbom o Središnjem informacijsko-tehnološkom sustavu elektroničke naplate upravnih pristojbi definira se način rada i plaćanja te početak primjene, piše Poslovni dnevnik.

Prema pojašnjenju državne tajnice u Ministarstvu uprave Katice Prpić, sustav će krajnjim korisnicima omogućiti da jednom uplatom podmire ukupnu cijenu usluge, dok će aplikacija dalje raspodijeliti pojedinačne iznose pristojbi i drugih naknada po institucijama kojima su namijenjene.

U prvoj fazi, koja počinje mjesec dana nakon stupanja Uredbe na snagu, sustav e-Pristojbe primjenjivat će se u uredima državne uprave u županijama koje su za to već pripremljene. Ostali javni subjekti uključit će se kada ispune tehničke i druge uvjete.

Osim što će sustav e-Pristojbe koji vodi Fina poboljšati javne usluge on će omogućiti i evidenciju pristojbi i naknada. 

Večera za 5
Superstar
Elon Musk Show
Život na vagi
Señorita 89
default_cta
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
Obiteljske tajne

Više s weba

Pročitajte još

Image
kasnije vraćen

Nema kraja cirkusu! Sutkinji 'prekipjelo': Zavadlav zbog ometanja izbačen iz sudnice

Više s weba