sporna plaća tajnici

Oglasila se Pusić: 'Konkurencija se očito jako boji HNS-a, ne prezaju pred lažima'

Image

Vesna Pusić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Oni koji su nanijeli sramotu zemlji svojom vlašću, sada lažima pokušavaju naštetiti onima koji zemlju mogu izvući iz situacije neodgovornosti i neznanja', napisala je Pusić

11.8.2016. u 20:56/ Vijesti.hr

Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić obratila se u četvrtak javnosti putem svog Facebooka i prokomentirala nalaz Državne revizije koja je ustanovila da je tajnica u njezinom ministarstvu uz standardnu plaću primila i honorar koji je u ukupno tri godine dosegnuo 300.000 kuna bruto.

Image
zbog zloborabe položaja

Mostovac Bulj prijavio Vesnu Pusić USKOK-u: 'Novac građana je dijelila šakom i kapom'

Image
zbog zloborabe položaja

Mostovac Bulj prijavio Vesnu Pusić USKOK-u: 'Novac građana je dijelila šakom i kapom'

Pusić je komentirala i kupnju zgrade u Bruxellesu u koju je trebalo biti smješteno cjelokupno Stalno predstavništvo RH pri EU. 

Hrvatska je za 11,5 milijuna eura kupila zgradu površine oko 4000 četvornih metara. Zgradu je prije useljenja trebalo adaptirati što do danas nije učinjeno, pa se hrvatsko predstavništvo i dalje nalazi u iznajmljenom prostoru koji se plaća 16 tisuća eura mjesečno.

Status Vesne Pusić prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na brojne tekstove u medijima, dvije, tri oko tajnice i ostalim napadima na HNS.

Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja. A ono što su u mom kabinetu radile 3 tajnice, sada ih radi 6.

Upravo se čita

Image
SLUČAJ AGROKOR

Je li 11 mil. kn proračunskog novca bačeno u vjetar zbog podizanja optužnice? Što kaže DORH?

Zgrada u Briselu je kupljena za stalno predstavništvo pri EU. Po povoljnijoj cijeni od one za koju se ta ista zgrada prodavala nekoliko godina ranije, a kupljena je temeljem odluke Vlade. Preseljenje ide sporo, uglavnom zbog kompliciranih administrativnih zahtjeva briselskih vlasti. Zgrada je neophodna za posao stalne članice EU.

Očito je da se konkurencija baš jako boji HNS-ovih ljudi, jer ne prezaju pred lažima i pritiscima na medije i državne institucije, kako bi nešto izmislili, kada već nema stvarnih zamjerki. Oni koji su nanijeli sramotu zemlji svojom vlašću, sada lažima pokušavaju naštetiti onima koji zemlju mogu izvući iz situacije neodgovornosti i neznanja", napisala je Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba