'vještačenje bi dokazalo suprotno'

Oglasio se Ćorušić: 'Demantiram navode o obiteljskom nasilniku i nositelju oružja. Spreman sam se braniti'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog ravnatelja KBC-a reagirali HUBOL, HLK, AZOP. Oglasio se i Beroš

24.5.2022. u 16:26/ M. V.

Dr. sc. Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb poslao je priopćenje u kojem se osvrće na posljednje informacije koje kolaju medijima.

Prenosimo ga u cijelosti:

"Nastavno na nedavne učestale medijske napise, na moje gostovanje u emisiji Hrvatske radiotelevizije 'Nedjeljom u 2' od 22. svibnja 2022., a posebno u odnosu na posljednje objavljene tekstove na portalu 'Index.hr' i u tjedniku 'Nacional' od 17. i 24. svibnja 2022., slobodan sam obratiti se javnosti ovim putem.

U odnosu na navode o 'pogrešno odstranjenom jajniku', ponavljam kako sam stava da se ne radi o 'nesavjesnom liječenju', što sam bio spreman dokazivati i sudskim putem, a do čega, po tadašnjem savjetu pravnika, nije došlo zbog već obrazloženih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRŠI PROTOKOLE?

Zbog Ćorušića reagirali AZOP, HUBOL, a sada i HLK. Za RTL se očitovao i odvjetnik žene kojoj je izvađen krivi jajnik

Image
KRŠI PROTOKOLE?

Zbog Ćorušića reagirali AZOP, HUBOL, a sada i HLK. Za RTL se očitovao i odvjetnik žene kojoj je izvađen krivi jajnik

Smatram da bi danas vještačenje u postupku dokazalo upravo suprotno. Ne ulazeći u detalje samog slučaja, bitna je okolnost kako ni sama pacijentica nije smatrala potrebnim poduzeti nikakve druge mjere kojom bi se ispitala moja odgovornost te ispitao moj dotadašnji, kao i daljnji rad u struci. Ističem kako nijedan drugi postupak povodom spornog događaja nije pokrenut, a ja sam tada bio kao i danas spreman svoje liječničko postupanje braniti pred stručnim povjerenstvima i komisijama, kao i mjerodavnim institucijama.

Ujedno, a s obzirom da se javno spominje potencijalna povreda prava pacijenata sukladno Zakonu o zaštiti prava pacijenata, ističem da nisam javno iznio nikakve relevantne okolnosti slučaja, a koji već nisu bili prethodno dostupni javnosti putem gore već navedenih medija, pri čemu naglašavam da navodi vezani za navedeni slučaj nisu predstavljali činjenično očitovanje o slučaju, već prvenstveno moj osobni – profesionalni sud na postavljeno pitanje. Međutim, govoreći o konkretnom slučaju, žalim što pozitivni ishodi ostvareni za pacijenticu, a kao rezultat mog djelovanja, nisu doprli do javnosti, za razliku od negativnih okolnosti koje je voditelj istaknuo.

Upravo se čita

Image
razorni potres

Minute katastrofe u Turskoj i Siriji: Gradovi sravnjeni sa zemljom, ceste ne postoje, za mnogima se još traga

Ujedno, u odnosu na nedavne objave elektroničke publikacije 'Index' te medija 'Nacional' u kojima se mene opisuje kao navodnog obiteljskog nasilnika te nositelja oružja, a koje informacije prenose i drugi mediji, ovim putem demantiram objavljeno te naglašavam da ću zaštitu svojih prava i interesa zatražiti sudskim putem", naveo je.

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIŽE POMOĆ

Hrvatska Turskoj šalje 40 spašavatelja. Trut: 'Oni mogu tragati i spašavati u najtežim uvjetima'

Više s weba