ODBACUJU NEGATIVNE KOMENTARE

Oglasio se izdavač udžbenika o kojem priča cijela Hrvatska: 'Komentari na ilustracije izvađeni su iz konteksta'

Image
Foto: Facebook

'Izdavačka se kuća Alfa u potpunosti ograđuje od iznesenih mišljenja i insinuacija. Naši su udžbenici uvijek u skladu s propisima Ministarstva'

6.9.2016. u 17:44/ Matko Breber

Pravu buru na društvenim mrežama izazvao je danas prikaz žene i njezinih uloga u društvu, a koji je ilustriran u udžbeniku glazbene kulture za prvašiće.

Image
Sporne ilustracije

Ovako u udžbeniku iz glazbenog za prvašiće izgledaju 'mamica' i 'žena'

Image
Sporne ilustracije

Ovako u udžbeniku iz glazbenog za prvašiće izgledaju 'mamica' i 'žena'

Roditelje je naljutilo to što je 'mamica' u udžbeniku prikazana kao skromna žena koja na sebi nosi pregaču, dok je 'žena' prsata plavuša u uskoj haljini i štiklama.

Izdavačka kuća Alfa je na upit Vijesti.hr odbacila sve negativne komentare na ovaj slučaj tvrdeći da su ilustracije izvučene iz konteksta.

"Izdavačka kuća Alfa uspješna je dugogodišnja hrvatska tvrtka s više od 40 godina iskustva. Od početka njeguje najviše standarde u izdavaštvu, posebice u udžbeničkim izdanjima. Značajna se pozornost uvijek pridaje ilustracijama i sadržaju. Stoga izdavačka kuća Alfa odbacuje sve negativne komentare na račun diskriminacije ili netolerancije bilo koje vrste. Komentari na ilustracije izvađeni su iz konteksta. Izdavačka se kuća Alfa u potpunosti ograđuje od iznesenih mišljenja i insinuacija. Naši su udžbenici uvijek u skladu s propisima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koje je i donijelo pozitivnu prosudbu o usklađenosti udžbenika Moja glazba 1 autorice Diane Atanasov Piljek za školsku godinu 2014./2015. Spomenuti se udžbenik koristi više od 10 godina. Nikada nije bilo pritužbi ni na koji njegov segment. Riječ je o dvije različite ilustracije vezane uz dvije različite pjesme koje su ilustratorici bile podloge da poetsko nadahnuće prenese u osobni doživljaj", odgovorili su nam iz izdavačke kuće Alfa.

Izdavač nam je uz odgovor na upit poslao i preslike stranica iz spomenutog udžbenika na kojima se nalaze sporne ilustracije, a koje možete vidjeti niže.

Image
Foto:
Image
Image
Foto:
Image
Image
Foto:
Image
Image
Foto:
Image

Više s weba

Pročitajte još

Image
'kao svjedok sam dao iskaz'

Filipović nakon objave Nacionala kaže da mirno spava. 'Ne mislite valjda da je sve istina što piše?'

Više s weba