JANDROKOVIĆ OPTIMISTIČAN

Oko novog ravnatelja VSOA-e moraju se zajednički dogovoriti Banski dvori i Pantovčak, ali konkretnog pomaka n...

27.9.2022. u 19:45/ RTL Danas

Baš nitko ne priželjkuje neku novu političku trakavicu oko ovog pitanja...

Smjenu starih i imenovanja novih hrvatskih članova Uprave INA-e jednoglasno su, na koalicijskom sastanku podržali članovi vladajuće koalicije.

Dotaknuli su se i odabira novog čelnog čovjeka Vojne sigurnosno obavještajne agencije nakon što je predsjednik Republike pokrenuo razrješenje ravnatelja Ivice Kindera. Kada je pročitao izvješće Vijeća za nacionalnu sigurnost, njegovu smjenu potvrdio je i premijer Plenković.

No, oko novog ravnatelja Vojne SOE moraju se zajednički dogovoriti Banski dvori i Pantovčak.

Image
RAZRJEŠENJE ŠEFA VSOA-E

Slučaj Kinder donio iznenađenje: Milanović i Plenković imaju isti stav, a Banožić izbjegava škakljiva pitanja

Image
RAZRJEŠENJE ŠEFA VSOA-E

Slučaj Kinder donio iznenađenje: Milanović i Plenković imaju isti stav, a Banožić izbjegava škakljiva pitanja

RTL-ova reporterka Damira Gregoret nalazi se na Trgu svetog Marka i otkriva ima li ikakvog pomaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konkretnih pomaka u smislu dogovora oko nove čelne osobe nema, no može se smatrati pomakom i sama činjenica da se premijer složio s predsjednikom da jest vrijeme za smjenu", kaže.

"Doduše premijer poručuje da ne vidi tu direktnu ni korist ni odgovornost od strane Kindera jer misli da se radi o djelatnicima, tj. to je činjenica, djelatnici su sudjelovali u nizu malverzacija i nezakonitih radnji koje se tek trebaju istražiti. Ono što je sada svojevrstan status quo jest činjenica da premijer treba supotpisati njegovu smjenu, a on to neće napraviti jer sam Kinder, sam ravnatelj, nema svog zamjenika, nego će čekati taj konkretan dogovor", poručuje.

Upravo se čita

Image
potrošački šušur

Advent u punom sjaju, ugostitelji potvrđuju: 'Nismo mogli proizvoditi, koliko se troši!'

Dodatan je problem u tome što nikakvih kontakata između Banskih dvora i Pantovčaka oko tog pitanja nije bilo, no onaj tko je optimističan jest predsjednik Sabora.

"Prevažna je to pozicija, dakle čelnik vojne sigurnosno obavještajne agencija je jedna od bitnijih funkcija i tu treba postići dogovor. Važno je bilo i kad se birao predsjednik Vrhovnog suda pa smo to pratili 6 mjeseci. Ali je postignut dogovor na kraju. -Mislite li da će toliko trebati i za ovo? Nadam se da će trajati kraće", kaže Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš nitko ne priželjkuje neku novu političku trakavicu oko ovog pitanja. Premijer je inače angažirao i novu posebnu savjetnicu, Saru Lustig, kći pokojnog producenta Branka Lustiga.

Sedma je to po redu posebna savjetnica premijera koja će za svoj posao biti plaćena 8000 kuna, a bit će savjetnica za pitanja Holokausta, suzbijanje antisemitizma i odnose sa židovskim zajednicama.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Veliki požar zahvatio Kinu

Više s weba