HOĆE LI SE DOGOVORITI S MOSTOM?

Oko Škore stvaraju platformu koja će zajedno na izbore za Sabor? Petrov: 'Razgovaramo od ljeta..'

Image
Foto: Josip Regović/PIXSELL

Petrov je kazao kako Most kontinuirano razgovara sa Škorom još od ljeta, te da će detalje objaviti kada sve bude dogovoreno

7.1.2020. u 12:35/ Hina

Predsjednik Mosta Božo Petrov izjavio je u utorak kako izbor Zorana Milanovića za predsjednika Republike Hrvatske nije izbor Mosta, a od Milanovića očekuje da održi obećanje i bude predsjednik svih građana.

"To je izbor koji se dogodio, predsjednik koji je izabran nije izbor Mosta, mi smo imali svog kandidat koji je postigao fenomenalna uspjeh, a od Zorana Milanovića koji je postao predsjednik države očekujem da održi svoje obećanje da će biti predsjednik svih građana", izjavio je Petrov nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora.

Što se tiče formiranja platforme oko Miroslava Škore za predstojeće parlamentarne izbore, Petrov je kazao kako Most kontinuirano razgovara sa Škorom još od ljeta, te da će detalje objaviti kada sve bude dogovoreno.

VEZANI ČLANCI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisu više sva jaja u istoj košari"

Bojan Glavašević, predsjednik Kluba zastupnika Hrvatske stranke umirovljenika, SNAGA-e, nezavisnih zastupnika i Nove politike, ocijenio je kako je izbor Milanovića dobra stvar za Hrvatsku jer "nisu više sva jaja u istoj košari".

"Zdravo je za našu demokraciju da imamo na Pantovčaku nekoga tko može biti protuteža vladajućima. Toga dosad nije bilo i mislim da je zemlja klizila jaku prema kaosu i prema jednom potpunom nedostatku kontrole", ustvrdio je.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

"Predsjednica na odlasku se nije nimalo trudila čuvati naše institucije, a Zoran Milanović je to apostrofirao, zdravo je za Hrvatsku da sada imamo kakvu-  takvu ravnotežu moći", dodao je.

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš za Milanovića je kazala da se treba dobro pripremiti za novu dužnost i ići korak po korak i ne "raditi nikakve ludosti koje smo imali prilike čuti i vidjeti prije pet godina".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zajedništvo koje nisam nikad vidio"

Potpredsjednik Sabora Furio Radin istaknuo je kako je održana jedan od najkraćih sjednica Predsjedništva Sabora, možda i najkraća u povijesti, bez prigovora na dnevni red predstojeće sjednice.

"To je bilo prijateljstvo, jedno zajedništvo koje nisam nikad vidio", našalio se Radin.

Na novinarski upit hoće li biti prijateljstva i sada kada je Milanović izabran za predsjednika Hrvatske, Radin je konstatirao kako je mislio da je to razlog. "Kad umre jedan papa - bira se drugi ", komentirao je.

O povratku Titove biste na Pantovčak, rekao je, nema nikakvih razmišljanja. "Ako će ga vratiti - ja nemam ništa protiv, a ako ga neće vratiti - opet neću imati ništa protiv", kazao je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba