OGLAS

i to uvozni

Opet udar po džepovima! Zar ćemo biti gladni čak i krumpira? Evo koliko ćemo plaćati kilogram ovog povrća

Image
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL

To će biti nesumnjivo veliki udar na standard hrvatskih građana, kojima je krumpir među najvažnijim prehrambenim namirnicama

10.9.2021. u 8:44/ RTL Vijesti

Cijene krumpira lete u nebo. Urod je ove jeseni zbog suše podbacio, pa je realno očekivati poskupljenja, a najekstremnije prognoze govore o duplo većoj cijeni krumpira u trgovačkim centrima i na tržnicama već iza Nove godine, kad bi cijena kilograma krumpira mogla dosegnuti i 10 kuna.

Slična situacija je u čitavoj Europskoj uniji pa i u Egiptu, otkuda se na hrvatsko tržište uvozi krumpir.


Ako se takav scenarij ostvari, to će biti nesumnjivo veliki udar na standard hrvatskih građana, kojima je krumpir među najvažnijim prehrambenim namirnicama.

Image
obratite pažnju

Ako primijetite ovo na krumpiru nikako ga nemojte jesti, razlog je ozbiljan

Image
obratite pažnju

Ako primijetite ovo na krumpiru nikako ga nemojte jesti, razlog je ozbiljan

Kako su poljoprivredni analitičari pojasnili za Slobodnu Dalmaciju, ne bi trebalo biti nestašica krumpira, ali cijene će nesumnjivo ići gore i krumpir više neće biti po bagatelnim cijenama od nekoliko kuna za kilogram.

Damir Mesarić, predsjednik nacionalne udruge proizvođača krumpira, pojašnjava da krumpir kod hrvatskih proizvođača neće drastično poskupjeti, ali je veliki problem što zaliha domaćeg krumpira imamo do kraja siječnja ili eventualno veljače. Nakon toga krumpir će se morati uvoziti, pa će tako hrvatski građani ostati prepušteni na milost i nemilost uvoznih lobija. Tada su sve opcije otvorene, pa i one o drastičnom povećanju maloprodajnih cijena krumpira.

Problem će nastati kada se isprazne domaća skladišta krumpira. Tada na scenu stupaju veletrgovci koji samo čekaju svoju priliku za dobru zaradu.


Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DOSJE JARAK'

Najveća bol koju roditelj može iskusiti: Ljerki je mezimica izdahnula na rukama, bol je preživjela uz Zvonka


Više s weba