konsenzus oporbenjaka

Oporba dogovorila - ide se u postupak opoziva ministra Beroša: 'Dat ćemo mu par dana da razmisli i ode sam'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Peđa Grbin je kazao i da očekuje širu rekonstrukciju Vlade

21.4.2021. u 9:55/ I. Radić/N.C.

Saborska opozicija sastala se jutros te je dogovoreno da se ide u postupak pokretanja opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša zbog katastrofalnog stanja u zdravstvu te brojnih afera koje se samo nižu, pogotovo oko platforme Cijepise.  

"Unutar oporbe potpuni je konsenzus. Uskoro ćemo pokrenuti postupak opoziva", rekao je nakon sastanka predsjednik SDP-a Peđa Grbin dodavši da će i Berošu dati priliku da malo razmisli i ode sam. 

"U epidemiji dok ljudi umiru, netko iz zdravstvenog sustava krade, zato tražimo da Beroš ode. Kada? Dopustite da sami odlučimo o datumu," rekao je.   

"A za onog sportaša koji se hvali s 11:0 postavljam pitanje: prijatelju moj kakav je to tim u kojem igrači jedan po jedan odlaze? Obranio si Tolušića, Kuščevića, Kujundžića",  kazao je Grbin aludirajući na bivše ministre i premijera Andreja Plenokovića koji ih je u Saboru "obranio", ali su nakon toga otišli s dužnosti.  

Na optužbe iz HDZ-a da oporba sve to radi zbog skorih lokalnih izbora, Grbin odgovara: "Bolesni nemaju lijekove, u zdravstvu se krade, to nije naš tajming, to je tajming HDZ-a, a kad vidim da se krade, baš me boli briga kad su izbori".

Na konstataciju da se otkazuju ugovori u zdravstvu nakon što mediji otkriju aferu, Grbin odgovara: "To je panika kad te uhvate s prstima u pekmezu."

Grbin je kazao i da očekuje širu rekonstrukciju Vlade, ne samo odlazak Beroša. 

"Ona je potrebna, pravosuđe ne funkcionira, prepucava se ministarstvo s Vrhovnim sudom. Zdravstvo ne valja. Gdje god zagrebemo, ne valja. Treba jednostavna rekonstrukcija - trebaju svi otići", poručio je šef SDP-a. 

Benčić: Beroš je smokvin list za Plenkovića 

Sandra Benčić (Možemo!) podsjetila je kako su već tražili odlazak Beroša zbog lošeg upravljanja koronakrizom 

"Berošev najveći krimen je što je smokvin list za premijerovo neupravljanje krizom. Sve odluke donosi Plenković, Beroš ih samo komunicira. Jasno je da će Plenković zdušno braniti Beroša u Saboru, pa će ga za mjesec, dva smijeniti. Njegov modus operandi je da troši ljude. U prvom valu je sve zasluge preuzimao on, sada kad nije dobro, odgovornost nije preuzeo. Ne samo da lose upravlja, nego mu ni karakter nije dobar", kazala je Benčić. 

Sustav Cijepise usporedila je s ratnim profiterstvom. 

Upravo se čita

Image
HDZ VS MOŽEMO!

Zaiskrilo pred kamerama RTL-a. 'Iznenađen sam što je prihvatila duel'. Benčić: 'Samo da njega učinim sretnim'

"Želimo nepobitno dokazati da je taj softver plaćen previše i da ne vrijedi. Tražit ćemo neovisne procjene, trebat će nam neko vrijeme za to. Ne želimo besmislenu raspravu do 3 ujutro. Želimo da javnost vidi nepobitne dokaze da da vlada loše upravlja državom", poručila je. 

Stjepo Bartulica (Domovinski pokret) rekao je da je moguće da opoziv Beroša bude i nakon lokalnih izbora kako ih ne bi optuživali za politikanstvo. 

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba