OGLAS

DOBRE VIJESTI

Osijek je dobio novi objedinjeni hitni prijem: Od danas počeo primati prve pacijente

Image
Foto: Borna Jakšić/Pixsell

S radom je, danas, započeo novoizgrađeni hitni prijem KBC-a u Osijeku. Nova zgrada omogućava lakši pristup vozilima hitne pomoći, ali i pacijentima. Sve je objedinjeno na jednom mjestu od dijagnostike do svih medicinskih struka koje su uključene u trijažu. Sve u svrhu povećanja kvalitete zdravstvene zaštite

27.9.2023. u 16:46/ Hina

Novoizgrađeni Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) osječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC) u srijedu je počeo primati prve pacijente na novoj lokaciji kod istočnog ulaza u KBC, izvijestili su iz te zdravstvene ustanove.

To je početna faza rada novoga OHPB-a, u kojoj će se pacijenti primati u ambulantama smještenim u prizemlju i suterenu zgrade, a službeno otvaranje očekuje se nakon što svi dijelovi novog objekta budu potpuno u funkciji, pojasnili su u KBC-u.


Image
Foto: Borna Jakšić/Pixsell
Image
Borna Jakšić/Pixsell

Voditelj nadzora internističke ambulante Hrvoje Roguljić izjavio je novinarima kako je zgrada OHBP-a građena po svim pravilima urgentne medicine, što će, uz suvremenu opremu, pacijentima omogućiti efikasniju dijagnostičku obradu i liječenje hitnih stanja.

Prednosti novog objekta su lakša dostupnost vozilima hitne pomoći i pacijentima, te to što su na jednom mjestu objedinjeni dijagnostika i sve medicinske struke uključene u trijažu i obradu hitnih pacijenata.

Image
Čudo u Sloveniji

U shopping kod susjeda? Kupuju bez brige! U Sloveniji cijene proizvoda u velikom padu, neke i za 50 posto

Image
Čudo u Sloveniji

U shopping kod susjeda? Kupuju bez brige! U Sloveniji cijene proizvoda u velikom padu, neke i za 50 posto

"Ovakva zgrada pružit će bržu trijažu, dijagnostiku i terapiju našim pacijentima", rekao je Roguljić dodavši kako je u internističku ambulantu prvog radnog dana do sada zaprimljeno 15-tak pacijenata.

Iz Ravnateljstva osječkog KBC-a priopćili su kako je prostor OHBP-a opremljen modernom, sofisticiranom opremom te zadovoljava najviše standarde.

Image
Foto: Borna Jakšić/Pixsell
Image
Borna Jakšić/Pixsell

Osim povećanja kvalitete zdravstvene zaštite, novi prostor osigurat će punu funkcionalnost OHBP-a kao najučinkovitijeg načina pružanja hitne medicinske skrbi, jer je prilagođen svim potrebama zbrinjavanja hitnih i životno ugroženih pacijenata, ističu u Ravnateljstvu.


Građevinski radovi na izgradnji nove zgrade OHPB-a počeli su 26. srpnja 2021., ukupna je površina nove zgrade 8000 četvornih metara bruto površine.

Unutar zgrade predviđen je smještaj 21 ambulante dnevne bolnice ili jednodnevne kirurgije, hitna laboratorijska dijagnostika, dvije operacijske sale, jedna sala za liječenje boli, opservaciju i radiološku dijagnostiku i kompletan OHBP u prizemlju.

Image
Foto: Borna Jakšić/Pixsell
Image
Borna Jakšić/Pixsell

Vrijednost projekta procjenjuje se na više od 22 milijuna eura, novac je osiguran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, državnog proračuna te manji dio iz vlastitih sredstava, a konačna vrijednost zbog porasta cijena na tržištu bit će utvrđena nakon završetka projekta.

POGLEDAJTE VIDEO: U poznatom meksičkom parku medvjed se pridružio obitelji na pikniku. Oni se skamenili


Upravo se čita

Image
PRIVUKLI PAŽNJU

Zdravko i Zoran Mamić osvanuli na tribini: U njihovom društvu bio je poznati lik iz našeg nogometa

U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPREZ!

VIDEO Muškarac čekao djecu ispred škole u Pazinu i govorio im da uđu u njegov auto. Oglasila se i policija


Više s weba