traje policija potraga

Osim policije i HGSS je tražio bjegunca, pročelnik stanice HGSS Split: 'To je bio mali sukob unutar familije'...

20.8.2022. u 19:48/ Rade Županović

Splitska policija ispituje opravdanost korištenja vatrenog oružja, o čemu će izvijestiti i Državno odvjetništvo

I dalje se traga za muškarcem za kojim su jučer policajci pucali na benzinskoj postaji u Sinju. Nakon dojave da je otišao iz kuće i da bi mogao sam sebi nauditi, uočen je u osobnom automobilu na benzinskoj postaji, pa je patrola krenula po njega kako bi ga odvratili od nauma, međutim došlo je do incidenta.

Mladi policajac je izvukao oružje i zapucao, a iz splitske Policijske poslali su priopćenje u kojem su potvrdili korištenje službenog pištolja jer je muškarac za kojim su tragali policajci na njih krenuo automobilom. Splitska policija ispituje opravdanost korištenja vatrenog oružja, o čemu će izvijestiti i Državno odvjetništvo.

"Policija da, ima pravo ako je ugrožena, ja tako smatram, a drugom nikom ne bi dozvolila", rekla je Ljilja iz Sinja.

"Ne znam sad šta je bilo, ali znam da je obitelj uredna. Znam da je obitelj bila uredna i sve to, to me iznenadilo, eto to me iznenadilo, baš iznenadilo", komentirao je Sinjanin Dražen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja ne znam šta je u čijoj glavi, to ne more niko znat. Policija radi svoje, a mi radimo svoje, ne zna, ne znam, površno i ništa", kazao je Ivan iz Sinja.

Policija i dalje intenzivno traga. Uz policiju jučer su na terenu bili i pripadnici HGSS-a. No nakon incidenta na benzinskoj postaji, oni su od potrage odustali.

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

''Mi na području centra 112 izlazimo na ovakve potrage, kada stvari krenuo onako kako krenu i mi vidimo da to više nije za nas, onda se povlačimo iz te potrage u dogovoru s policijom.
S njima imamo fantastičnu suradnju i dobru koordinaciju'', rekao je pročelnik stanice HGSS Split Darko Gavrić Ćerćo.

Image
u sinju

Policija i HGSS cijelu noć tražili muškarca zbog kojeg je policajac sinoć potegao za oružjem

Image
u sinju

Policija i HGSS cijelu noć tražili muškarca zbog kojeg je policajac sinoć potegao za oružjem

Pojasnio je da jednom kad sve postane policijski posao, oni više ne sudjeluju. U petak je na Hvaru prijavljen nestanak mlađe muške osobe, a jutros je policija otkrila da je on na graničnom prijelazu na sjeveru Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Centar 112 ocjenjuju koja žurna služba se treba dignuti, pa smo tako jučer dobili tu dojavu. Na kraju se ispostavilo da je to bio nekakav mali sukob unutar familije. Policija će ispitati sve okolnosti'', kazao je Gavrić Ćerćo.

Bilo je puno potraga tijekom ove turističke sezone, Gavrić Ćerćo kazao je kako svi govore o rekordnim brojkama ove godine.

''Po broju intervencija, mislim da će ova godina biti rekordna'', rekao je Gavrić Ćerćo.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Sporni ugovori i neobično javno privatno partnerstvo: Trebamo li nove PET CT uređaje?

Više s weba