s dobrim ciljem

Osječki Filozofski prvi pet friendly fakultet u Hrvatskoj, donesen i poseban pravilnik

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ovo se ponajprije odnosi na pse iako su i drugi ljubimci dobrodošli. Ovakva promjena prvenstveno će dobro doći i značiti osobama sa zdravstvenim problemima

12.11.2017. u 9:43/ Vijesti.hr

Od 9. studenog, kućni ljubimci su dobrodošli na Filozofski fakultet u Osijeku zahvaljujući prijedlogu uprave koji je jednoglasno prihvatilo Fakultetsko vijeće na posljednjoj sjednici, javlja SiB.hr.

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Image
Dubravka Petric/PIXSELL

FOTO: (Dubravka Petric/PIXSELL)

Ovo se ponajprije odnosi na pse iako su i drugi ljubimci dobrodošli. Ovakva promjena prvenstveno će dobro doći i značiti osobama koje zbog zdravstvenih razloga moraju biti u pratnji psa, a kojima je bilo onemogućeno do sada uvesti ga na fakultet. 

U skladu s time donesen je i poseban pravilnik koji određuje sigurnosne i higijenske uvjete te kojih se vlasnici moraju pridržavati pri ulasku na fakultet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
Image
Dubravka Petric/PIXSELL

FOTO: (Dubravka Petric/PIXSELL)

Proces je da se mora prvo prijaviti na porti, registrirati sebe kao vlasnika i kućnog ljubimca, reći vrijeme ostajanja na fakultetu i svrhu, a predviđena su uglavnom kraća zadržavanja. Pritom ne smije ometati nastavu, ispite i sve ostale redovite aktivnosti fakulteta, na koje ljubimci ipak neće moći.

Upravo se čita

Image
PRATITE UŽIVO

Policija o Platku: 'Prekšaj je počinilo pet osoba, među njima i pripadnik GSS-a. Neće biti privođenja'

Tako će vlasnici u pratnji svog psa moći zajedno u fakultetske službe - referadu, knjižnicu i bilo koji ured. Cilj je ove odluke senzibilizirati javnost o suživotu sa životinjama, piše SiB.hr.

Više s weba

Pročitajte još

Image
magnituda 1,4

Slab potres blizu Rijeke, epicentar u Sloveniji: 'Probudilo me iz sna'

Više s weba