njihova istina

Otac učenika koji je navodno učenici zavlačio ruku u gaćice: 'Bilo je obostrano, bez ikakve prisile'

Image
Foto: Pixabay.com

'U isto vrijeme ona je njega dodirivala po spolnom organu', kaže otac učenika

22.11.2018. u 13:09/ Vijesti.hr

Nakon skandala u Medicinskoj školi u Puli zbog kojeg je smijenjena ravnateljica škole Gordana Ćoso, oglasio se otac 16-godišnjeg učenika koji je navodno seksualno napastovao svoju kolegicu za vrijeme sata. 

"Tu nije bilo nikakve prisile, učenica se nije bunila, niti se za pomoć obratila profesoru. U svemu što se događalo svjesno je sudjelovala zajedno s mojim sinom. Oboje na neki način trebaju biti kažnjeni, jer takvo ponašanje na satu je za svaku osudu. No, prozivati i osuđivati mog sina za seksualno uznemiravanje, što je škola napravila bez da pričeka rezultate istrage nadležnih službi, krajnje je neprihvatljivo", kaže roditelj učenika.

"Našeg su sina svi su unaprijed osudili. Na školskim hodnicima on je silovatelj, nekakav seksualni manijak. Nitko nije pitao kako se on osjeća i kako će njega ovo obilježiti."

Učenika je škola najprije planirala privremeno udaljiti s nastave. Kasnije su čak donijeli odluku o njegovom izbacivanju, da bi na kraju sve povukli. U cijeli se slučaj uključili su se policija i Državno odvjetništvo. Profesoru informatike na čijem se satu dogodilo navodno seksualno uznemiravanje prijeti otkaz, a Školski odbor već je smijenio dosadašnju ravnateljicu Gordanu Ćoso, te za v.d. ravnateljice imenovao Sanju Benazić-Kliba

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac je za Glas Istre prepričao što se sve dogodilo 17. listopada na satu informatike. 

"Oni su se počeli dodirivati po koljenima, a nakon toga moj sin je učenicu želio dodirnuti po spolovilu, no ona mu je rekla da ima menstruaciju. Potom joj je uz njeno dopuštenje stavio ruku ispod majice i dodirivao joj grudi. U isto vrijeme ona je njega dodirivala po spolnom organu.

Upravo se čita

Image
sve manje papaka

Nema mladih ni svinja, a svinjokolja je postala stari običaj? Ministarstvo nam otkrilo podatke

U razgovor se uključio i "osumnjičeni" 16-godišnji učenik. Rekao je da se sve događalo na satu informatike te da mu se čini da profesor nije ništa vidio. 

"Sve se događalo u prekidima tijekom cijelog školskog sata. Pristala je da joj dam "ljubavni ugriz" i to je fotografirala i slala na snap chatt. Slikala je i dok sam joj držao ruku na koljenu. Slikali smo se i oboje. Profesor je sjedio i pričao s učenikom koji je još bio u razredu, čitao je nešto. U jednom trenutku je ušla i ravnateljica, a učenica se nikome nije požalila. Da sam ju povrijedio, sigurno bi reagirala i rekla ravnateljici, ali ona to nije učinila", kaže učenik za Glas Istre

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba