NE PRESTAJE PROZIVATI VLADU

Ovacije i pljesak gdje god se pojavi: Predsjednici novi mandat u džepu?

6.8.2018. u 19:19/ Ivana Franić

Pljesak posljednjih dana gdje god se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavi.

Već nekoliko mjeseci predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kao da je u kampanji za novi mandat. Kulminacija, naravno, u Rusiji s reprezentacijom. 

Nekima je to bilo simpatično, nekima ne, no čini se da je upravo to predsjednici osiguralo najveću popularnost do sada. Iako još nije potvrdila da kreće u lov na drugi mandat, čini se da ga ima u džepu.

Pljesak posljednjih dana gdje god se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pojavi. Najprije na kninskim ulicama, a potom je pljesak nekoliko puta prekidao predsjedničin govor.

"A koliko možemo kad smo složni i jedinstveni pokazali su i naši nogometaši koji su kroz pravu nogometnu oluju pokazali svijetu tko su i kakvi su Hrvati - što mogu učiniti kad se ujedine domovinska i iseljena Hrvatska, osvojivši kao moralni pobjednici srca ljudi diljem svijeta!"

A čini se da je predsjednica više srca počela osvajati upravo za vrijeme svjetskog nogometnog prvenstva. Slavlje u svlačionici, pjesma s reprezentativcima pokazali su se kao veliki plus. 

I najnovija istraživanja to potvrđuju. Prema Cro demoskopu u lipnju prije nogometnog prvenstva predsjednica je imala potporu 15 cijelih 1 posto birača, u srpnju 17 cijelih 2 posto, a ovaj mjesec, nakon bodrenja vatrenih,ima potporu 20 cijelih 8 posto. Time je nakon 5 mjeseci preuzela poziciju najpopularnijeg političara.

"Radi se o dobrom marketinškom pozicioniranju I pojavljivanju u situacijama koje su bile od izuzetno velikog interesa javnosti, u prvom redu mislim na nogometno svjetsko prvenstvo", kaže politički analitičar Ivan Rimac.

I ne samo prvenstvo. Kampanja prije kampanje vidi se i na ulicama gdje predsjednica spremno pozira s građanima.

"Najbolja ste predsjednica, najbolja...."

Da će dobiti podršku HDZ-a već ranije nagovijestio je i premijer.

"Ukoliko ona želi biti kanditdat na predsjedničkim izborima krajem 2019. mislim da će dobiti potporu svih uključujući i predsjednika HDZ-a", rekao je Andrej Plenković.

No, bez obzira na najvljenu potporu stranke, Grabar-Kitarović i dalje proziva vladajuće, pa tako i jučer u Sinju. Vjerojatno je i to dio dobre markentiške promidžbe prije nego kampanja službeno počne.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba