Nemaju koronu, ali imaju baby boom

Ovaj naš otok je raj na zemlji, a sada svima nude i fantastičnu priliku: 'Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10 lipa!'

Image
Foto: Screenshot/Instagram stunningcroatiaa

Javljaju se mahom mlade obitelji koje žive na području Kaštela, Splita, Dubrovnika, ali i iz Zagreba

16.11.2020. u 7:22/ Vijesti.hr

Lastovo je još uvijek korona free, a ove godine imaju baby boom i iza sebe odličnu turističku sezonu.

U posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko obitelji s djecom koje bi se rado ondje naselile. Ima i nekoliko poduzetnika zainteresiranih da na ovom otoku, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis.

Priču za Slobodnu Dalmaciju potvrđuje don Tonći Ante Prizmić.

Image
Prekrasan dio Hrvatske

Postala totalni hit: Navala na kupnju nekretnina u Lici, a cijene će vas ostaviti bez riječi

Image
Prekrasan dio Hrvatske

Postala totalni hit: Navala na kupnju nekretnina u Lici, a cijene će vas ostaviti bez riječi

Naime, Crkva na ovom otoku i nadalje daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru četvornom. Uz uvjet boravka na otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Prvo me zvala jedna obitelj iz Imotskog i kaže mi čovjek, bili smo na Lastovu na odmoru. Kada smo vidjeli tu ljepotu, toliko smo se zaljubili da bismo se rado preselili kod vas i bavili se poljoprivredom. A čitali smo da nudite zemljište po deset lipa za metar četvorni. Ja mu kažem, jest, točno ste čuli. I pitam ga zna li koliko smo daleko od kopna i kakve su nam linije. A on meni da zna sve, ali da su ozbiljni. Problem je jedino što je na otoku zbog neraščišćenih imovinskopravnih odnosa teško kupiti ili unajmiti kuću. A kuća ima jako puno. Ali imaju oni rješenje i za to, kažu da bi za prvu ruku na zemlju stavili kontejner'', govori don Tonći.

Tako je bilo i s drugima koji su mu se javljali, mahom mladim obiteljima koje žive na području Kaštela, Splita, Dubrovnika, čak i iz Zagreba. Uslijedilo je i nekoliko poziva onih koji bi se na crkvenom zemljištu bavili uzgojem lavande, eteričnih biljaka, proizvodili ulja, otvorili zdravu ljekarnu.

Upravo se čita

Image
PODACI STOŽERA

U Hrvatskoj 488 novozaraženih, preminulo 7 osoba, 12 ih je na respiratoru

Lastovo na svoja 46 zelena oka, 46 svojih polja, ima puno crkvenih čestica na kojima se mnogo toga može uzgajati.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Općina poznata po šamanu i halucinogenoj buniki, sada je prvak u cijepljenju. Saborsko na 61% zbog obiteljske doktorice, pripadnice Hare Krišne

Više s weba