OGLAS

da, ozbiljni su

Ovo su najapsurdnija pitanja turista o životu u Hrvatskoj: 'Spavate li na žitu?', 'Vi imate bankomate?', 'Skinete li dubrovačke zidine kad sezona završi?'

Image
Foto: Shutterstock

Kada sam bila na Cresu, vidjela sam muškarca koji na ramenima nosi ovcu i ulazi s njom u autobus. Je li ovo uobičajeno za Hrvatsku, pitala je jedna Njemica

5.9.2021. u 8:50/ RTL Vijesti

Na društvenoj mreži Quora objavljen je post o tome koja su najapsurdnija pitanja koja je netko pitao o Hrvatskoj ili o životu u Hrvatskoj. Odgovori korisnika bili su svakojaki. Ovo su samo neka od njih:

Starija gospođa iz Njemačke pitala je: "Kada sam bila na Cresu, vidjela sam muškarca koji na ramenima nosi ovcu i ulazi s njom u autobus. Je li ovo uobičajeno za Hrvatsku?''


Turist koji je vidio zebre u Nacionalnom parku Brijuni upitao se: "Jesu li zebre porijeklom iz Hrvatske?"  

Jedan američki bloger pitao se zašto Hrvati jedu toliko kruha i zašto Hrvati sami pakiraju namirnice na blagajni, umjesto da to radi pomoćni trgovac.

Jedna prevoditeljica ispričala je kako ju je poslovna žena iz SAD-a još prije 20 godina u čuđenju pitala: ''Pa zar vi imate ovdje bankomate?'', dok je za sljemensku antenu upitala: ''Kakav vam je to mali hram na brdu''.

'Skinete li dubrovačke zidine za sljedeću sezonu ili?'

Postaje bolje. Jedna korisnica čula je i ova pitanja: ''Imate li vi internet u Hrvatskoj? A jagode?''.

Druga korisnica pričala je o iskustvu kada su na njezin fakultet došle studentice iz Floride na razmjenu, a trebalo ih je provesti po Zagrebu i naučiti o povijesti. "Ja sam bila zadužena za studenticu koja se zvala Shannon. Imala je plavu kosu, plave oči i nije baš bila inteligentna. Nisam mogla vjerovati kad sam čula što me upitala. Ona je mislila da je u Africi. Pitala me: ''Kako to da vaši kreveti imaju madrace, ne spavaju li ljudi u Africi na žitu?'' Nije ni vjerovala da na Plitvičkim jezerima uvijek teče voda jer je mislila da je netko zatvori."


Još jedan korisnik podijelio je iskustvo svog prijatelja koji je kao student prodavao ulaznice za dubrovačke zidine. Grupa američkih turista, svi pristojni s velikim osmijesima na licima. ''Zatim je jedna žena iz grupe upitala: ''Što napravite sa zidinama nakon što turistička sezona završi? Moj prijatelj je upitao da mu pojasni pitanje jer ne razumije. A žena je odgovorila: ''Pa kad svi turisti odu? Skinete li onda te zidine pa ih postavljate za sljedeću sezonu ili što''.

Vrijeme je za seks
Viola boje mora
Love island Australija
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
American idol
default_cta
Ljubav je na selu
Barbie biserna princeza
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast

Više s weba

Pročitajte još

Image
IZ SINDIKATA NEZADOVOLJNI

Prvi rabljeni tramvaj iz Njemačke stigao u Zagreb. Star je 27 godina i nema klimu: 'Zagreb i putnici su oštećeni'


Više s weba