'NENAMJERNA POGREŠKA'

Pacijentu u čakovečkoj bolnici dali krivu transfuziju krvi. Sat vremena kasnije dobio je temperaturu...

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice

2.5.2022. u 21:38/ Hina

Na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu u subotu je pacijentu dana kriva transfuzija krvi, pacijent se trenutno osjeća dobro, a u bolnici će se provesti izvanredni unutarnji nadzor, priopćili su u ponedjeljak iz te bolnice.

U subotu navečer, na Odjelu ortopedije Županijske bolnice u Čakovcu došlo je do nenamjerne pogreške u transfuziji krvi, izvijestili su iz bolnice.

Pojasnili su da je doza koncentrata eritrocita, rezervirana za jednog pacijenta, transfuzijom dana drugom pacijentu, kojemu nije bila namijenjena. Transfuzija je obavljena u 19.30 sati, a sat kasnije pacijent je dobio temperaturu. Radi nadzora vitalnih funkcija i liječenja posttransfuzijske reakcije premješten je u Jedinicu intenzivnog liječenja.

Iz čakovečke bolnice naglasili su kako dodatnih komplikacija nije bilo i da je pacijent stabilno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijska bolnica u Čakovcu odmah je taj događaj prijavila Ministarstvu zdravstva, a ravnatelj bolnice, dr. Igor Šegović zatražio je očitovanje od svih djelatnika uključenih u proces liječenja pacijenta te će se izvanredni unutarnji nadzor obaviti u četvrtak, 5. svibnja.

Image
OBNOVLJENA DJEČJA BOLNICA

KDB ima novi operacijski blok. Nacionalna dječja bolnica na čekanju: 'Nadam se da će 2024. biti uvjeti da se počne gradnja'

Image
OBNOVLJENA DJEČJA BOLNICA

KDB ima novi operacijski blok. Nacionalna dječja bolnica na čekanju: 'Nadam se da će 2024. biti uvjeti da se počne gradnja'

Šegović je potvrdio da pacijent nema nikakvih posljedica i da se osjeća dobro. Dodao je i da je, čim je dobio vijest o događaju, s voditeljem Odjela ortopedije, glavnom sestrom Odjela i glavnom sestrom bolnice, došao u bolnicu i ispričao se pacijentu.

Upravo se čita

Image
Presuda za kriminal

Tužiteljstvo: 37-godišnji direktor je zaslužio bezuvjetnu, a ne uvjetnu kaznu za 600.000 kn

U priopćenju se navodi i da pacijent ne želi da se s njegovim podacima izlazi u javnost.

"Odmah sam o svemu obavijestio i Ministarstvo zdravstva i zatražio izvanredni nadzor, koji će se u četvrtak i obaviti. Po završetku nadzora, rezultate ćemo podijeliti s javnošću", naglasio je Šegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku najvažnije je da je pacijent dobro", rekao je i dodao kako će učiniti sve da se takve greške više ne ponavljaju.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pričali smo s bivšim senatorom Rickom Santorumom o tome što zamjera Trumpu i što radi u Hrvatskoj

Više s weba