zadnja dozvola

Pala je i posljednja prepreka, sljemenska žičara će napokon dobiti uporabnu dozvolu

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Očekuje se izdavanje devete uporabne dozvole te konačno dozvola za rad Ministarstva prometa

10.2.2022. u 11:55/ RTL Vijesti

Državni inspektorat je početkom veljače napravio tehnički pregled sljemenske žičare, a danas je službeno da sanitarna inspekcija daje suglasnost za izdavanje uporabne dozvole za izgrađenu građevinu Žičaru Sljeme.

Bila je to zadnja dozvola koja je bila potrebna. Podsjetimo, Žičara Sljeme, koja je jedna od najskupljih u Europi, ranije je prema pravilniku bila prebučna. I potom je u nju dodatno uloženo 1,7 milijuna kuna kako bi se smanjila razina buke.

Image
koliko će koštati karte?

Sljemenskoj žičari nedostaje tek jedna dozvola za rad, Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Jeftinije je ići autom'

Image
koliko će koštati karte?

Sljemenskoj žičari nedostaje tek jedna dozvola za rad, Zagrepčani nisu oduševljeni: 'Jeftinije je ići autom'

Gradonačelnik Tomislav Tomašević je ranije izjavio da smatra vrijednim uložiti 1,7 milijuna kuna, što je jedan posto same vrijednosti opreme žičare, kako bi se udovoljilo građanima i kako im se ne bi narušavala kvaliteta života.

''Temeljem preuzete dokumentacije ovo tijelo je utvrdilo da je investitor predočio valjano Izvješće o mjerenju buke izrađeno od ovlaštene pravne osobe. Iz izvješća je razvidno da su ispunjeni zahtjevi vezani uz provedbu mjera zaštite od buke građevine Žičare Sljeme tj. kretanja gondola za doba dana i večeri, te rada strojarskih instalacija za grijanje i ventilaciju (za koje je predviđen 24h rad) za doba dana, večeri i noći'', priopćili su iz Državnog inspektorata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Predizborni poker u HDZ-u: Tko će preuzeti stranku?

Više s weba