Vršiteljica dužnosti gradonačelnice

Pavičić Vukičević nakon drame na Trgu zavapila u RTL-u Danas: 'Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo sh...

10.4.2021. u 18:49/ RTL Vijesti

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević gostovala u RTL-u Danas

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice i kandidatkinja za gradonačelnicu Jelena Pavičić Vukičević gostovala u RTL-u Danas. 

Govorila je o obnovi i današnjem incidentu na Trgu bana Jelačića gdje je na muškarca pala konstrukcija sa zgrade. 

Na pitanje tko je odgovoran za današnji incident, odgovorila je da smo odgovorni "svi mi". "Obnova ne ide željenim tempom i ovim putem bih apelirala na sve odgovorne, i na Ministarstvo graditeljstva i Fond za obnovu, na sve javne službe, da pomognu sugrađanima da prikupe dokumentaciju i da po dolasku rješenja u Fond da se što žurnije krene u obnovu. Što žurnije se na ulicama moraju vidjeti skele i dizalice, obnova mora krenuti. Zar se mora dogoditi ljudska žrtva da bismo shvatili da je situacija krajnje ozbiljna", kazala je. 

Kazala je da se takvi incidenti mogu dogoditi svakodnevno. "Što se tiče ove konkretne kuće, stanari su poduzeli sve što su mogli. Izvođači su uvedeni u radove, ali se njima, nažalost, dogodilo ovo što smo danas vidjeli", rekla je i dodala da je odgovornost prvenstveno na Fondu za obnovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SA ZGRADE PALA KONSTRUKCIJA

Svjedokinje za RTL prepričale dramu na Trgu u kojoj je teško ozlijeđen muškarac: 'Da ga je udarilo u glavu, bio bi gotov...'

Image
SA ZGRADE PALA KONSTRUKCIJA

Svjedokinje za RTL prepričale dramu na Trgu u kojoj je teško ozlijeđen muškarac: 'Da ga je udarilo u glavu, bio bi gotov...'

"Mi smo kao Grad Zagreb kuće koje su u našem vlasništvu, ostalo nam je još nešto škola koje obnavljamo ovih dana, ali sve javne funkcije su u službi građana i tu nemamo nikakvih problema. Fond je osnovan da bi se pobrinuo o stambenom fondu naših sugrađana. Ako postoji bilo kakav ljudski ili logistički kapacitet, mi kao Grad Zagreb možemo se staviti na službu Fonda i Ministarstva graditeljstva kako bismo pomogli našim sugrađanima", rekla je. 

Rekla je da ne želi upirati prstom u krivca, dodala je da je Grad sastavio mobilne timove kako bi pomogli građanima da prikupe dokumentaciju. Dodala je i da su pomogli i komunalni redari i vatrogasci.  

Upravo se čita

Image
novi već naručeni

Ogroman interes građana: U nekim poštanskim uredima više nema paketa eurokovanica

Više s weba

Pročitajte još

Image

Tvrtka iz Lošinja dijeli stipendije

Više s weba