KONTAKTIRANA I SRBIJA

Pavličeku zabranili ulazak u Srbiju, ostavljen na granici. Srpska veleposlanica pozvana na razgovor

Image

Ponašanje, točnije odijevanje drugih kolegica zasmetalo je u ovom sazivu i Marijana Pavličeka koji zahtijeva da se u Sabor uvede kodeks odijevanja. "Za ovom govornicom pojedini zastupnici dolaze u zasukanim rukavima, kao da idu na svinjokolju, pojedine zastupnice u majicama bez rukava, u tenisicama kao da idu na trening“, kazao je, pa dodao kako je „neki dan kolegica Sandra Benčić za govornicom bila u sunčanim naočalama, kao da je na plaži“.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pozvan je da u subotu, 4. veljače, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj (Vojvodina) organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Antun Sorgg

6.2.2023. u 12:38/ Hina

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman iskazao je srbijanskom kolegi Ivici Dačiću nezadovoljstvo jer je šefu Suverenista Marijanu Pavličeku u subotu zabranjen ulazak u Srbiju, a MVEP je u ponedjeljak zbog toga prenio prosvjed srbijanskoj veleposlanici u Zagrebu.

"Ministar Grlić Radman je jučer, čim je saznao za navedeni slučaj, kontaktirao kolegu Ivicu Dačića te mu iskazao nezadovoljstvo postupanjem prema hrvatskim državljanima, kojima se zabranjuje ili otežava ulazak u Republiku Srbiju", rekli su Hini iz MVEP-a.

"Jednako tako, prosvjed je prenesen i veleposlanici Republike Srbije u Zagrebu, koja je tim povodom pozvana jutros na Zrinjevac na razgovor".

Saborski zastupnik i član saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Marijan Pavliček pozvan je da u subotu, 4. veljače, prisustvuje 6. Šokačkoj večeri koju je u Vajskoj (Vojvodina) organiziralo Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo Antun Sorgg.

No Pavliček na tu kulturnu manifestaciju nije na kraju došao jer mu srbijanska policija nije dozvolila ulazak u Srbiju.

On je Večernjem listu rekao da ne zna što je tome razlog.

"Srpski carinici i policajci bili su korektni, osim što sam tri sata sjedio u automobilu kao nekakav kriminalac. Na kraju su mi donijeli rješenje po kojem mi se zabranjuje ulazak u Republiku Srbiju jer, kako oni kažu, ugrožavam sigurnost države i njezinih građana. Poslije toga mogao sam se samo okrenuti i vratiti u Vukovar", rekao je Pavliček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
zagrebački junaci

Monografija vatrogasaca otkrila: Jeli su na haubama, u košari dočekali podrhtavanje pa se našalili sa zapovjednikom

Više s weba