dvostruka mjerila

Penava 'opalio' po bivšem šefu: 'Premijer i članovi Stožera grubo se poigravaju državom i zdravljem građana'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik smatra da se podilazi i izlazi u susret određenim osobama

28.7.2020. u 15:17/ Hina

Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Penava ocijenio je u utorak kako su preporuke Nacionalnog stožera i cijela situacija vezana uz koronavirus u Hrvatskoj doveden pod znak pitanja "podilaženjem ili izlaženjem u susret određenim osobama".

"Sami smo bili svjedoci da se s jedne strane inzistiralo, i danas se to traži, na držanju distance od dva metra pa je u tom smislu došao i jučerašnji promospot u kojem nas i pripadnici Oružanih snaga pozivaju da se u Knin ne dolazi i da se drži određena distanca, a s druge strane smo svi svjedočili situaciji gdje je predsjednik Vlade u fizičkom kontaktu sa zaraženom osobom, gdje je na fotografiji njih pet, od kojih je četvero zaraženo, a članovi Stožera nam tumače da se u tim slučajevima to ne smatra bliskim susretom", rekao je Penava.

Ocijenio je kako je takvim tumačenjima i postupcima "došlo do grubog narušavanja predodžbe i profesionalnosti samog Nacionalnog stožera te gubljenja povjerenja građana u državni, odnosno zdravstveni sustav".

"U konačnici imamo ovaj zadnji slučaj Bjelovara, gdje praktično cijelo Gradsko vijeće mora ići u samoizolaciju dok pojedinci to ne moraju jer su dobili drugačije tumačenje svojih prijatelja, kolega, često i stranačkih", istaknuo je Penava i dodao kako je definitivno pružena ružna slika činom neodlaska premijera Plenkovića u samoizolaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penava je ocijenio kako je na djelu grubo poigravanje s državom i sa sigurnošću i zdravljem građana.

"U tom smislu i same zabrane, poput održavanja svatova i vjenčanja, gube smisao. Građane, unatoč lošim primjerima kakve nam pruža predsjednik Vlade i članovi Stožera, ipak pozivam da misle na svoje zdravlje iako i sam ne znam što bi to trebalo značiti", rekao je Penava novinarima nakon konferencije za novinare o provedbi projekata iz Intervencijskog plana Grada Vukovara.

Upravo se čita

Image
'jednaka plaća za jednak rad'

Malenica odbacio kritike zbog rasta plaća dužnosnicima kao populizam

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba