Kandidat za zamjenika

Penava se oglasio o izborima u HDZ-u i prijetnjama: 'Nemamo svi jednake uvjete...'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Po njegovim riječima, na istoku Hrvatske više od 50 posto popisanih članova HDZ-a više nisu članovi stranke

20.2.2020. u 14:27/ Hina

Kandidat za zamjenika predsjednika HDZ-a i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izjavio je u četvrtak u Vukovaru kako je apsurd da HDZ ima 211.000 članova, da je riječ o prenapuhanoj brojci jer smatra da HDZ nema ni 100.000 članova te da nemaju svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima.

"Što trebamo govoriti kada je potrebno više potpisa prikupiti za predsjednika i zamjenika predsjednika HDZ-a nego za predsjednika države. Taj podatak puno govori o tome kako se cijelo vrijeme zanemaruje stranka i stranački rad jer da to nije tako, imali bismo čistu situaciju", rekao je Ivan Penava.

Po njegovim riječima, na istoku Hrvatske više od 50 posto popisanih članova HDZ-a više nisu članovi stranke. "To stanje nije dobro i transparetno. Pitam se kome to treba, a očito da odgovara onima koji bi nešto prikrili, ušićarili i zamutili", rekao je.

"Ovo je bez obzira napredak u demokratskom smislu"

Penava je rekao kako je i jutros iz nekih temeljnih ogranaka dobio informacije o prijetnjama nadređenih da se ne daju potpore ovome ili onome kandidatu. "Nemamo svi jednake uvjete na unutarstranačkim izborima i ovo, po svemu što se radi i događa, nije ravnopravna stranačka utakmica", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, sve što se događa unutar HDZ-a ostavit će određene posljedice i tragove poslije izbora jer se već kroz prikupljanje potpisa članstvo dijeli i stvaraju blokovi.

"Ovo je bez obzira na sve ipak napredak u demokratskom smislu, ali je vrlo jasno da postoje stvari koje se nisu smjele dogoditi i koje je trebalo odmah ukloniti, poput ovoga s brojem potrebnih potpisa jer u startu onemogućava nečija kandidatura", upozorio je Penava.

Upravo se čita

Image
rat s inspektorima

Bojanje kose digla za 9 centi, šišanje za 36 i dobila kaznu od 3300 eura: 'Očajno...'

"Trebalo je omogućiti i onima u lokalnim sredinama koji su se dokazali nekim svojim radom i trudom, a imaju stranačkih ambicija da se kandidiraju. Trebalo je omogućiti i poraženima, tko god oni bili, da im poslije izbora bude jasno da su izgubili jer nisu bili dovoljno dobri, prepoznatljivi i kvalitetni, a ne da su izgubili zbog prijetnji određenom timu ljudi i jer nisu svi imali iste uvjete", zaključio je Ivan Penava. 

Tijek predizborne unutarstranačke kampanje u HDZ-u Ivan Penava komentirao je novinarima nakon predstavljanja projekta "FoTo Muzej".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
krim istraživanje u tijeku

Policija pretresa marinu Betina zbog nestanka Irine Vu. Pretražuju se i druge lokacije

Više s weba