VUKOVARSKI GRADONAČELNIK O ZLOČINIMA

Penava u RTL-u Danas: 'Nemamo se gdje sakriti pred ovim sramotnim činjenicama'

2.5.2019. u 19:02/ Tin Kovačić, Vijesti.hr

Vukovarski gradonačelnik Penava upozorio je na neprocesuiranje ubojstva 12 hrvatskih redarstvenika u Borovu

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava gostujući u RTL-u Danas komentirao je žestoku kritiku institucijama koju je danas iz Borova uputila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zbog neprocesuiranja ratnih zločina. 

"Nema u njima ništa lažno i ništa zlonamjerno", rekao je Penava i dodao da su to činjenice s kojima se moramo suočiti u interesu Hrvatske. 

"Ako ćemo pričati povijest naše države da su dva čovjeka ili čak samo jedan, sudeći po kaznama na koje su osuđeni odgovorni za smrt 12 hrvatskih redarstvenika i za ranjavanje 21, onda mislim da pričamo krivu povijest. Samo taj podatak govori da nismo bili na razini zadatka sve ove godine", kazao je Penava te dodao kako ne želi svu odgovornost svaljivati na ministra ili na bilo koju osobu.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne treba govoriti o osobama imenom i prezimenom i o krivnji, ovdje treba stvar promatrati profesionalno i objektivno i neovisno i govoriti o činjenicama", rekao je Penava i dodao kako 28 godina nakon zločina u Borovu postoji tri ili sedam godina zatvorskih kazni i osuda. "To dovoljno govori kako naš sustav funkcionira, odnosno ne funkcionira", kazao je Penava te nije želio reći tko je krivac za to. 

"Treba sjesti za stol bez puno žući i proliti je za stolom, a ne u medijima. Definitivno mislim da nismo dostojni niti poginulih hrvatskih branitelja, niti svih ljudi koji su danas bili u Borovu Selu, a najmanje obitelji kojima su članovi ubijeni ili još tragaju za njima i naprosto mislim da se nemamo gdje sakriti pred ovim sramotnim činjenicama", kazao je Penava u RTL-u Danas. 

Upravo se čita

Image
ekonomski klub

Hrvatska bi mogla u OECD za tri do sedam godina. 'U jako ste dobroj poziciji'

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pripazite što kupujute!

Više s weba