Još jedna manifestacija u nizu

Pet milijuna lampica ipak neće zasjati: Otkazana je Božićna bajka obitelji Salaj

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Nadaju se, ipak, kako će im rad bar nakratko ove zime biti dopušten - u suprotnom, SalajLand neće preživjeti

26.11.2020. u 8:18/ Vijesti.hr, P.H.

Svake godine pet milijuna lampica Božićne bajke zasvijetli i očara i one najveće i one najmanje u SalajLandu. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, ove godine ova čarobna manifestacija neće raditi.

Da bi stvar bila još gora, obitelj Salaj, vlasnike Božićne bajke, nitko nije pripremio na to da ove godine neće moći razveseliti brojne Hrvate, ali i turiste. Nisu ni pomislili da bi manifestacija na otvorenom, uz pridržavanje mjera, mogla biti ukinuta. 

Image
ovo je ozbiljno!

Liječnik objavio snimku kako izgleda kad se umire od covida: 'Ovako je to kad dišete 40 puta u minuti'

Image
ovo je ozbiljno!

Liječnik objavio snimku kako izgleda kad se umire od covida: 'Ovako je to kad dišete 40 puta u minuti'

Za Glas Slavonije je obitelj Salaj izjavila: 

"U trenutku kada nam je rečeno da nećemo moći otvoriti manifestaciju sve je već bilo spremno. Riječ je o velikoj mašineriji i opsežnoj logistici. Postavljeno je više od pet milijuna lampica, okićene nove atrakcije, sklopili smo ugovore s HEP-om o dodatnom izvoru struje, dogovorili internetsku prodaju ulaznica na ulaznice.hr, angažirali gotovo 20 izlagača s dodatnom ponudom u našem Adventskom selu, angažirali sezonske radnike i još puno toga. Na pripreme Božićne priče, koje obavljamo od ljeta, već je sav novac utrošen, posebno kada su u pitanju dodatne lampice koje nam je naš partner dostavljač već isporučio i koje moramo platiti. Odakle ćemo pokriti sve svoje obveze ne znamo jer se Salajland isključivo financira od svoje dvije manifestacije godišnje, najvećim dijelom od božićne i nešto manjim dijelom od uskrsne priče, koja zbog covida također nije održana ove godine. Ovdje je osam zaposlenih kroz cijelu godinu za koje neće biti novca za plaće, ne samo za prosinac nego sve dok ne budemo u mogućnosti ponovno normalno poslovati. Nažalost, uzimamo u obzir da ‘Salajland‘ ovaj udarac neće preživjeti, te da nećemo moći održati poslovanje u 2021. godini na razini da ikada više otvorimo vrata za posjetitelje. Jer nije to samo postaviti lampice, i ne radi se tu o poslu od nekoliko tjedana. Da bi imanje bilo onakvo kakvo posjetitelje dočekuje o Božiću i Uskrsu, ono se održava cijele godine, uređuju se redovito travnjaci, živice, a lampice se postavljaju već u srpnju i kolovozu. Jako smo tužni, teško je gledati kako se gasi naš san, u kojemu smo toliko uživali", izjavili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadaju se minimalnom radu

Dodali su i da odkad su objavili da ove godine neće biti Božićne bajke, razočarani ljudi ih zovu i šalju poruke i e-mailove. Možda cijela stvar na kraju neće propasti - nadaju se da će im rad ipak biti dopušten nakon 15. prosinca, a iako će i u tom slučaju imati velike gubitke, barem bi imali šansu za preživljavanje.

Prisjetili smo se kako inače izgleda ova čarobna manifestacija:

Upravo se čita

Image
'jednaka plaća za jednak rad'

Malenica odbacio kritike zbog rasta plaća dužnosnicima kao populizam

Image

Pet milijuna lampica ipak neće zasjati: Otkazana je Božićna bajka obitelji Salaj

Fotogalerija
Image

Pet milijuna lampica ipak neće zasjati: Otkazana je Božićna bajka obitelji Salaj

Fotogalerija

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba