PITANJE OTPADA

Petek poručio: 'Poništen je natječaj za podzemne spremnike. Tomašević se osramotio'

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sudeći prema tvrdnjama gradskog zastupnika pitanje podzemnih spremnika u metropoli ponovo se produžuje

24.11.2022. u 15:47/ Danas.hr

Zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba Renato Petek na svom Facebooku je objavio kako je poništen natječaj za nabavku podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba. Prema njegovu mišljenu, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zbog toga se osramotio, ali bolje i to nego da je dobio kaznene prijave.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Poništen je natječaj za nabavku podzemnih spremnika za otpad u centru Zagreba!

Tomašević se osramotio, no bolje da opet pretrpi kritike za lošu pripremu cijelog plana i postupka, nego da je prihvatio ponudu i dobio opravdane kaznene prijave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dva mjeseca sam tvrdio da je Tomašević pred velikom dilemom, poništiti natječaj i izgubiti barem šest mjeseci za provedbu novog ili se suočiti s kritikama da je tvrtka čija je donacija spremnika Gradu Zagrebu jedina instalirana u centru Zagreb bila jedini ponuditelj i pobjednik natječaja vrijednog 15 milijuna kuna za 50 setova podzemnih spremnika.

Problem je nastao i tijekom provedbe pilot projekta jer je više tvrtki doniralo Gradu svoje spremnike kako bi se isprobali u primjeni, a na kraju je samo jedan set instaliran u centru grada, u Masarykovoj. 

Upravo se čita

Image
Pronašli fragmente

Znanstvenici otkrili na Grenlandu DNK star 2 milijuna godina: 'Mislili smo da to nije moguće'

Baš je na lokaciji Tomašević svečano obilježio uvođenje novog sustava odvajanja otpada. To je isti onaj spremnik na kojem je nastala i urnebesna snimke prvog pražnjenja podzemnih kanti.

U poništenju postupka javne nabave Grad Zagreb tvrdi da tvrtka Komop d.o.o. nije dokazala da za ponuđene proizvode ima potrebne potvrde, uvjerenja ili certifikate sukladno svim traženim normama, a koje izdaju nadležni instituti za kontrolu kvalitete, tj. da je proizvod ispitan i ovjeren od strane akreditirane neovisne ustanove’’, poručio je Petek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba