sprema iduće poteze

Petir: 'Presudili su mi kao i Stepincu, Krešo Beljak je reinkarnacija Tita i Staljina'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Marijana Petir kazala je kako u Beljaku vidi reinkarnaciju Tita i Staljina, a sebe je usporedila sa Stepincem

1.10.2016. u 18:12/ Vijesti.hr

Nakon što je Predsjedništvo HSS-a odbilo žalbu na suspenziju Marijane Petir, ona je za N1 uposredila Krešu Beljaka s Titom i  Staljinom, a sebe sa Stepincem. 

"Presuđeno mi je bez da me se saslušalo, na isti način kao što je presuđeno kardinalu Stepincu", kazala je Petir.

Image
ne priznaje izbore u stranci

Petir: 'Ubili su HSS zbog svojih fotelja - to im neće oprostiti ni članstvo ni hrvatski narod'

Image
ne priznaje izbore u stranci

Petir: 'Ubili su HSS zbog svojih fotelja - to im neće oprostiti ni članstvo ni hrvatski narod'

"Ovdje je riječ o političkoj eliminaciji, ima i obilježja kaznenog djela, uskoro ćemo obavijestiti javnost o sljedećim potezima. Beljak je odlučio da žalbe idu na prijeki sud, a sudili su tako u vrijeme komunizma, slali su ljude na Goli otok, i meni je tako presuđeno - bez saslušanja. Na isti način je suđeno Stepincu, nadali smo se da je to iza nas, ali vidimo da je u Beljaku reinkarnacija Tita, Staljina i ostalih za koje smo mislili da su ostali u dalekoj prošlosti", naglasila je. 

Zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir (HSS) izjavila je u subotu, reagirajući na odluku Predsjedništva HSS-a, koje je odbilo njenu žalbu na suspenziju i protiv nje i devetero suspendiranih HSS-ovaca pokrenulo postupak zbog političke odgovornosti - da je vodstvo stranke napustilo temeljne vrijednosti HSS-a i da su 'ubili HSS zbog svojih fotelja'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Današnja odluka Predsjedništva Hrvatske seljačke stranke (HSS) pokazatelj je da je vodstvo HSS-a napustilo temeljne vrijednosti HSS-a. To što rade meni - ja im mogu oprostiti, a to što su ubili HSS zbog svojih fotelja neće im oprostiti niti članstvo HSS-a niti hrvatski narod", istaknula je u izjavi zastupnica u Europskom parlamentu te članica Glavnog odbora i Predsjedništva HSS-a Marijana Petir.

"Unutarstranački izbori u kojim je više od 100 delagata udaljeno iz stranke i ne mogu sudjelovati u izborima nisu valjani", dodala je. 

Upravo se čita

Image
za Danas.hr

Predsjednik suda u Sl. Brodu otkrio što je pisalo u dojavi o bombi koju su dobili

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak 14. rujna suspendirao je Petir iz stranke zbog kako je rekao, opstrukcije prijevremenih parlamentarnih izbora, zajedno s još 100-tinjak drugih njezinih kolegica i kolega, među kojima je i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

Više s weba

Pročitajte još

Image

'Bandić je grijeh SDP-a'

Više s weba