'kako im onda vjerovati?'

Petrina: 'Grijehe ove Vlade ne bi ispovjedio ni papa Franjo uz pomoć svetog Petra'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisni saborski zastupnik i bivši član Mosta Stipe Petrina kritizirao je Vladu istaknuvši kako joj narod nipošto ne može vjerovati. Upitao je kako će im se uopće vjerovati oko ozbiljnijih problema i tema, ako lažu oko toga jesu li platili pravno savjetovanje u slučaju Crnoja

16.2.2016. u 16:02/ Vijesti.hr

Nezavisni zastupnik i primoštenski gradonačelnik Stipe Petrina komentirao je dosadašnji rad Vlade te se osvrnuo na aferu s bivšim ministrom branitelja Mijom Crnojom i jučerašnje saznanje kako su vladajući ipak platili pravne usluge u tom slučaju, iako su isprva tvrdili kako su stručno mišljenje dobili pro bono.

Image
Grbin tražio odgovore

'Karamarko je lagao, Vlada je ipak platila usluge pravnih stručnjaka u slučaju Crnoja'

Image
Grbin tražio odgovore

'Karamarko je lagao, Vlada je ipak platila usluge pravnih stručnjaka u slučaju Crnoja'

"Draga Vlado, ne ide to tako, čemu lagati? Izgleda da je vama ipak bitna fotelja, a ne ovaj narod za koji ste se kleli udarajući se u 'srca junačka', ovo su strašni grijesi, ne bi ih ni papa Franjo ispovjedio uz pomoć svetog Petra. Do kada ovako", upitao je Petrina. 

Istaknuo je kako je Vlada ponovno dokazala da je slučajna te da joj narod ne smije vjerovati 'ni pod razno'.

"Bez obzira radilo se o bilo kakvom mišljenju jasno je da za političku odluku nije bilo potrebno ničije pravno mišljenje. Naime, samo je bilo potrebno utvrditi: je li gospodin Crnoja u zamolbi za građevinsko zemljište od grada Samobora naveo da nema riješen stambeno pitanje , što je u tom trenutku bila neistina jer je bilo nepobitno da je već dobio stan od države dakle u zamolbi gradu Samoboru je lagao. Sramota je u prvom redu da Vlada ima potrebu da u ovako banalnom slučaju laže. Jasno je da ne postoji povjerenje pravne stručnjake koji su na usluzi Vladi pa se mora tražiti mišljenje vanjskih pravnih stručnjaka koje se na kraju i plati", komentirao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za političku odgovornost i odluku nebitno je je li gospodin Crnoja napravio prekršajno ili kazneno djelo , to je stvar nekih drugih institucija, ovdje je bilo bitno utvrditi je li gospodin Crnoja laže ili ne laže", naglasio je.

"Postavlja se pitanje, kada Vlada u ovako banalnoj stvari pokušava eskivirati i na kraju laže naciju, što se može očekivati od Vlade kada se pojave neki ozbiljniji problemi? Odgovore ostavljam građanima Republike Hrvatske", zaključio je Petrina koji je već u nekoliko navrata kritizirao Vladu Domoljubne koalicije i bivših stranačkih kolega iz Mosta.

Upravo se čita

Image
policija istražuje

Lovca ubio vlastiti pas? Išli u lov pa nastradao prilikom spremanja opreme

Podsjetimo, pravni stručnjaci Jadranka Sloković, Čedo Prodanović i Jasna Novak Vladi su dali usmeno, ne i pismeno tumačenje slučaja bivšeg ministra branitelja Mije Crnoje, a Vlada je za njihove usluge izdvojila 2.187,50 kuna.

Vlada je prethodno priopćila da je usluga pravnih stručnjaka bila besplatna, odnosno kako je u Vladinu priopćenju stajalo da su 's obzirom na to da se radilo isključivo o jednokratnoj usluzi savjetničke prirode vanjskih suradnika, pravnih eksperata Jadranke Sloković, Jasne Novak i Čede Prodanovića, sudionika stručne rasprave zajedno s pravnim stručnjacima Domoljubne koalicije i Mosta, njihove usluge bile u potpunosti besplatne'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Petrov nije siguran da će u Vladu s Plenkovićem koji tvrdi: 'Sve ide dobro'

Više s weba