mijenja navike

Petrov: 'Neprihvatljivo je da zastupnici primaju punu plaću, a nema ih na radnom mjestu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kodeksom se predlaže da se utorkom održavaju saborski odbori, a od srijede do petka sjednice kojima bi zastupnici trebali nazočiti, dok bi ponedjeljak bio dan za rad zastupnika na terenu

28.10.2016. u 12:49/ Hina

"Kodeksom o etičnom ponašanju zastupnika želimo pokušati promijeniti ponašanje saborskih zastupnika, a ako to ne bude dovoljno ići ćemo na radikalniji pristup", izjavio je u petak predsjednik Hrvatskog sabora i čelnik Mosta Božo Petrov.

"Neprihvatljiv nam je način na koji se obavljao rad u Saboru, što se tiče saborskih zastupnika. Taj dio sada pokušavamo promijeniti. Za početak smo krenuli s ovim prijedlogom, da saborski zastupnici trebaju dolaziti barem na glasovanje, a da je dužnost predsjednika klubova zastupnika voditi računa o tome da saborski  zastupnici dolaze na svoje radno mjesto", izjavio je Petrov u Hrvatskom saboru.

Utorkom saborski odbori, od srijede do petka sjednice

Kodeksom se predlaže da se utorkom održavaju saborski odbori, a od srijede do petka sjednice kojima bi zastupnici trebali nazočiti, dok bi ponedjeljak bio dan za rad zastupnika na terenu.

"To je načelan dogovor s predsjednicima svih klubova i oni su rekli da će se  toga držati. Ukoliko se to ne riješi na takav način, ići će i malo radikalniji pristup", kazao je Petrov dodavši kako je moguće uvođenje kazne koje će ovisiti o postotku nedolaska zastupnika na sjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije prihvatljivo da osobe primaju punu plaću, a nema ih na radnom mjestu", naglasio je.

Na novinarski upit hoće li biti promjena u poreznoj reformi, Petrov  je odgovorio kako ne želi govoriti o pojedinačnim stavkama. Most se još usuglašava s partnerima te će izaći sa završnim prijedlogom nakon što sve bude definirano.  

Upravo se čita

Image
U Iranu vrije

Iranac u Hrvatskoj o ukidanju ćudoredne policije: 'Igrokaz. Sad opominju pa blokiraju račun'

"Vjerujem da u konačnici neće sve ostati isto", kazao je.

O mogućnosti izuzimanja zastupnika i dužnosnika od povećanja plaća, koje bi im trebale porasti zahvaljujući planiranoj poreznoj reformi, Petrov nije dao konkretan odgovor ponovivši da će završni prijedlog biti objavljen nakon usuglašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poskupljenje struje 'kostur iz ormara' Milanovićeve Vlade

Komentirajući poskupljenje struje od 1. siječnja iduće godine, Petrov je kazao da je to  'ogroman kostur iz ormara' Milanovićeve Vlade.

"Trudimo se pronaći rješenje da se izbjegne povećanje struje. Zaista je katastrofalno da je jedna od zadnjih odluka Vlade Zorana Milanovića bila jednokratno potpisivanje da se udvostruče kvote za obnovljive izvore energije", rekao je Petrov ustvrdivši kako to znači proračunsku rupu mjerenu u milijardama kuna, koja će se povećavati svake godine.

"Pokušat ćemo pronaći način da to građani ne osjete. Nažalost, to je ogroman kostur iz ormara, koji nas je dočekao od bivšeg ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka. Valjda je samo njemu znano i jasno zbog čega je odlučio to potpisati na zadnjoj sjednici", izjavio je Petrov.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Općina poznata po šamanu i halucinogenoj buniki, sada je prvak u cijepljenju. Saborsko na 61% zbog obiteljske doktorice, pripadnice Hare Krišne

Više s weba