OGLAS

zadnja sjednica

Plenković došao umoran, kašljući. Idu na godišnji. Marić otkriva: 'Prvi put idem na odmor, a da nije rasprava o poreznoj reformi'

29.7.2021. u 19:15/ Goran Latković

Zajedno s turistima put Jadrana će i članovi Vlade, ovaj put ne zbog posla. Nego, što se to dogodilo predsjedniku Vlade?


Premijer i dio ministara noćas su kratko spavali jer su ranom zorom krenuli s juga države na sjednicu Vlade zakazanu jutros u 9 u Zagrebu. Sjednica je kasnila nekoliko minuta, i u raspravu su krenule 34 točke dnevnog reda prije odlaska na godišnji.

Vidni umor

Uz kašalj i vidni umor kao posljedicu feštanja na Pelješkom mostu, Andrej Plenković predsjedao je zadnjom sjednicom Vlade prije godišnjeg odmora. Jedna od važnijih točaka pitanje proračuna za iduće tri godine. Ministar financija ne krije zadovoljstvo trenutnim stanjem novčanika u dosadašnjem dijelu godine.

''Ukupna vrijednost fiskaliziranih računa gotovo na razini 2019. istog razdoblja. Inače, proteklih dan ona varira, ali evo danas gotovo na istoj razini. Pri čemu trgovina na malo je čak i viša nego u istom razdoblju 2019. 5 do 7 %. Ukupni turizam je 30% niži nego 2019'', rekao je Zdravko Marić, ministar financija.

Ako se gleda prihod od turizma samo u srpnju, bilježi se rast.

''U prvih 28 dana turizam je 1,4% iznad, pri čemu ću apostrofirati da su hoteli gotovo 7% iznad, a restorani negdje oko 5%. Dok, naravno postoji i kategorija koja je u padu u odnosu na 2019. To su prvenstveno barovi oni su 16% ispod'', kazao je Marić.

Barovima su, očito, na prihode utjecale strože epidemiološke mjere nego ostalima. Suprotno tome, dosadašnji tijek turističke sezone sezone je u najavljivanom plusu.

''Ako usporedimo s istim periodom 2019. rekordne godine što se tiče noćenja tu smo na nekih 60ak posto. Što se tiče kad pogledamo srpanj za srpanj tu smo negdje na 81%'', rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Zajedno s turistima put Jadrana će i članovi Vlade. Kako se ovog vikenda očekuju najveće gužve, i oni bi trebali pratiti upute HAK-a jer planove za odmor imaju.

''Ovo je prvi put da ja idem na godišnji, a da mi u javnoj raspravi nije porezna reforma pa se nadam odmoru'', izjavio je Marić.


Image
JASNA PORUKA

HDU: 'Vlada je usvojila konačan prijedlog zakona koji prijeti uništenju glazbene industrije, a protivan je EU direktivi i hrvatskom Ustavu'

Image
JASNA PORUKA

HDU: 'Vlada je usvojila konačan prijedlog zakona koji prijeti uništenju glazbene industrije, a protivan je EU direktivi i hrvatskom Ustavu'

I predsjednik će na more

''Kad radite ovaj posao ne možete nikad biti potpuno na godišnjem odmoru'', rekla je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

''Kraći godišnji odmor ću svakako probati ostvariti'', rekao je ministar Gordan Grlić Radman

I predsjednik će ići na more, ali kaže bit će radno.

''Na Hvar, pa onda svako malo na. Znate da dužnosnici nemaju godišnji, dok moram po ovom dražesnom vremenu biti u tamnom odijelu i znate kako je žene su i ljepše i mogu više kombinirati, a i si u uniformi'', izjavio je Zoran Milanović, predsjednik Republike.

Na Hvaru predsjednik može sresti ministra zdravstva, a tko zna možda im u svoj rodni kraj navrati i Andrej Plenković.


Love island Australija
Viola boje mora
Svjetsko prvenstvo u rukometu za žene 2023.
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
default_cta
Stanje nacije
Igra moje sudbine
Život na vagi
Senke nad balkanom
Booba u kuhinji
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
još ne znaju što se dogodilo

Tomašević o urušenom Jakuševcu: 'Sanirat ćemo ga do kraja godine. Utvrdit ćemo što se dogodilo da se ne ponovi'


Više s weba