OGLAS

ZANIMLJIVO...

Plenković o izborima iduće godine: 'Ne dolazim pred birače kao enigma, nego kao netko s koferom rezultata'

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Poručio je i kako je ovo vrijeme da se naprave tri velike 'piste' budućeg razvoja Hrvatske, a to su digitalna transformacija, održivi razvoj, te demografska revitalizacija, koja je srž opstanka hrvatskog naroda. Poručio je da on i HDZ na izbore idu 'samopouzdano'

1.7.2023. u 10:38/ Hina

Premijer Andrej Plenković nije u subotu otkrio kada će se u super izbornoj 2024. održati parlamentarni izbori, ali je poručio da on i HDZ na njih idu „samopouzdano“ i na temelju postignuća i vizije za dalje.

(Izbori) će biti kad se odlučimo, u roku, rekao je premijer na Hrvatskom radiju, podsjetivši kako će za nekoliko dana biti tri godine od zadnjih parlamentarnih izbora na kojima je HDZ pobijedio.


"Spreman sam tražiti povjerenje građana na temelju onoga što ljudi znaju da smo napravili, ne dolazim pred birače kao enigma, nego kao netko s koferom rezultata, a oni (oporba) mogu s demagogijom i željama“, kazao je Plenković u Intervjuu tjedna HR.

Image
izvor nabujao

Što smo dobili u 10 godina od ulaska u EU? Bili smo u tvornici čija je dobit skočila za 150 posto

Image
izvor nabujao

Što smo dobili u 10 godina od ulaska u EU? Bili smo u tvornici čija je dobit skočila za 150 posto

Poručio je i kako je ovo vrijeme da se naprave tri velike „piste“ budućeg razvoja Hrvatske, a to su digitalna transformacija, održivi razvoj, te demografska revitalizacija, koja je srž opstanka hrvatskog naroda.

"Ove tri piste bit će najvažnije za cijelo desetljeće, a druge preduvjete smo osigurali“, rekao je premijer.

Na novinarsku opasku da HDZ po anketama uživa povjerenje 25 do 30 posto građana, te da to nije dovoljno za većinu, Plenković je uzvratio kako bi uz objektivnije praćenje svega što rade, imali sigurno 10 posto više..

Ako smo u sedam godina vlasti i ovoliko kriza na 30 posto, onda valjda nešto dobro radimo, uzvratio je, upitavši se što bi to bila alternativa svemu što su njegove dvije vlade napravile i kuda vode zemlju, a da bi bilo bolje?


„Sigurno mogu reći da ne vidim koji je to drugi smjer koji bilo koja druga politička opcija nudi, a za koji kao građanin mogu reći 'vi ste puno bolji, imate neku hiperpametnu ideju za razvoj Hrvatske“, rekao je premijer.

POGLEDAJTE VIDEO: Naša reporterka s Europskom trga. 'Tu će obilježiti 10 godina ulaska Hrvatske u EU. Ali Milanovića nitko nije pozvao'

Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
Love island Australija
default_cta
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
Turbo fast
default_cta
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAKON 16 DANA

Završio prosvjed seljaka! Pokrovac: 'Idemo svojim kućama, ali ova borba je tek počela'


Više s weba