BUDUĆNOST PROMETA

Plenkoviću Rimac došao u Banske dvore: Razgovarali su o razvoju industrije električnih automobila

14.10.2020. u 19:35/ RTL.HR

Premijer je najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije

Premijer Andrej Plenković u srijedu se sastao s Matom Rimcem, osnivačem i direktorom tvrtke Rimac Automobili, a razgovarali su o potencijalima industrije električnih automobila u Hrvatskoj.

Image
KLJUČ ODRŽIVOG RAZVOJA

Zavirili smo u prometnu viziju Plenkovićevih perjanica - jedan se slika na biciklu, drugi mašta o desetljeću željeznica

Image
KLJUČ ODRŽIVOG RAZVOJA

Zavirili smo u prometnu viziju Plenkovićevih perjanica - jedan se slika na biciklu, drugi mašta o desetljeću željeznica

Investicije koje tvrtka Rimac Automobili planira imaju širi kontekst razvoja lokalne i nacionalne prometne, ali i obrazovne te razvojno-istraživačke infrastrukture, navodi se u priopćenju sa sastanka na kojemu su bili i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak, navodi se u priopćenju Vlade.

Plenković je "izrazio podršku razvojnim inicijativama i investicijama tvrtke Rimac Automobili i najavio institucionalnu podršku svim investitorima koji u Hrvatskoj razvijaju i primjenjuju najnovije tehnologije".

Također, bilo je riječi i o projektima koji bi se mogli uvrstiti na listu projekata za financiranje iz nadolazećih programa pomoći, uključujući Fond za oporavak i otpornost EU-a i novi Višegodišnji financijski okvir EU-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rimac je predstavio i planiranu izgradnju kampusa u kojem će biti i sjedište tvrtke te moderna istraživačko-razvojna postrojenja, pametna tvornica visokotehnoloških komponenti i električnih automobila te dodatni popratni sadržaji. Ulaganje u projekt kampus omogućit će realizaciju sve većeg broja projekata kojima se bavi Rimčeva tvrtka te serijsku proizvodnju, a planira se otvaranje ukupno 2.300 radnih mjesta za visokoobrazovane stručnjake, navodi se u priopćenju.

Tvrtka, dodaje se, planira i izgradnju centra za ispitivanje tehnologije i komponenti za električna vozila koji je nužan za zadovoljavanje sve veće potražnje za uslugama tvrtke te proširenje usluga na ispitivanje baterijskih sustava, pogonskog sustava i ekološke prihvatljivosti takvih sustava.

Upravo se čita

Image
razorni potres

Minute katastrofe u Turskoj i Siriji: Gradovi sravnjeni sa zemljom, ceste ne postoje, za mnogima se još traga

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIŽE POMOĆ

Hrvatska Turskoj šalje 40 spašavatelja. Trut: 'Oni mogu tragati i spašavati u najtežim uvjetima'

Više s weba