'podsjeća na '91'

Podignuta je zastava u Kninu. Otac poginulog branitelja: 'Naša djeca su imala rebatinke, patike i srce'

4.8.2022. u 19:12/ Nikolina Radić

Zastavu kao i svake godine dižu ratni veterani i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja

Na vrhu kninske tvrđave s ponosom se diže zastava, simbol pobjede i slavne oslobodilačke akcije. Zastavu kao i svake godine dižu ratni veterani i članovi obitelji poginulih i nestalih branitelja.

"Sve nas to podsjeća na '91. Emocije su malo jače. Kad su naša djeca srcem išla braniti domovinu. Imali su na sebi rebatinke i patike, ali su imali srce", rekao je Roko Vranić, otac poginulog branitelja iz Splita.

"Voljela bih da ljudi malo više imaju na umu da su naši supruzi, roditelji i djeca stradali za ovu državu koju mi moramo branit, čuvat i ponosit se s njom", kazala je Renata Brkan, supruga poginulog branitelja iz Virovitice.

"Dođe suza, nije lako. Dođu mi svi oni dečki koje sam nosila i mrtve, i ranjene. Sve to dođe u sjećanje i oni su jedna moja velika uspomena. Ja njih nikad neću zaboraviti i zato ću cijeniti ovu našu domovinu", rekyao je Radoslav Jurićev Sudac, ratni veteran iz Vodica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nekoć važno prometno čvorište

Danas slave, prije par dana bačeni u očaj. Kninu ukinuta autobusna linija, još samo mogu do Zagreba, Beograda i BiH

Image
nekoć važno prometno čvorište

Danas slave, prije par dana bačeni u očaj. Kninu ukinuta autobusna linija, još samo mogu do Zagreba, Beograda i BiH

244 policijskih i vojnih kadetkinja i kadeta stajalo je postrojeno u spomen na 242 poginulih branitelja i dvojicu nestalih.

Unatoč vrućini tvrđavu su i danas, u vrijeme generalne probe, obilazili brojni ratni veterani.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

"Dolazimo svake godine dan ranije upravo da izbjegnemo tu gužvu i da na miru odamo počast svojim prijateljima, suborcima koji su s nama bili u zatvoru, ali nažalost nisu izašli, a mi smo izašli", kaže Denis Bronić, dopredsjednik Udruge logoraša srpskih koncentracijskih logora.

U Knin su došli i oni koji rat jedva pamte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Usput smo dolazili nešto poslovno, pa smo iskoristili priliku da vidimo dan ranije pošto sutra nećemo moći", rekao je Marin Sabljić iz Bjelovara.

Knin je upravo po Oluji najpoznatiji, pa u ovo doba godine privlači i dosta domaćih turista.

"Smještajni kapaciteti za ove dane se počinju popunjavati već u trećem mjesecu, četvrtome. Već početkom sedmog mjeseca smo bili popunjeni. Grad je bio pun. Tako da ove dane pred Oluju zapravo se traži krevet više", objašnjava Tamara Milković, direkotorica TZ Knin.

Za sutra je spremno sve: izložba opreme Hrvatske vojske, posložena je scena i auditorij na stadionu NK Dinare, a vojni avioni, kiowa i black hawk preletom su nagovijestili sutrašnji spektakl na nebu iznad Knina

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
ozbiljno upozorenje

Požeški HZJZ upozorio stanovnike Doljanovca: 'Nemojte piti vodu, ima arsena'

Više s weba