SAMO ZA RTL

Poduzetnik osumnjičen u aferi Vjetroelektrane: 'Samo mogu reći, jadni su investitori u Hrvatskoj'

thumbnail
5.6.2020. u 18:30/ Ivana Ivanda Rožić

'Oni sigurno sve znaju pa sam bez komentara', rekao je Milenko Bašić

Nastavlja se prepucavanje oko toga tko je vršio pritisak na državno odvjetništvo nakon uhićenja sada već bivše HDZ-ovke Josipe Rimac.

Image
pritisci na državno odvjetnišvo

Afera 'Vjetrolelektrane' posvađala državni vrh i DORH: Plenković traži da se pronađe 'krtica', policija šuti

Image
pritisci na državno odvjetnišvo

Afera 'Vjetrolelektrane' posvađala državni vrh i DORH: Plenković traži da se pronađe 'krtica', policija šuti

Dok premijer Andrej Plenković tvrdi da je upravo to uhićenje dokaz neovisnosti pravosuđa i policije. I dok se iz Gajeve u Zagrebu nisu dodatno izjašnjavali pozivajući se samo na članak 6., prema kojemu je zabranjen bilo kakav utjecaj politike na pravosuđe, još se ne zna ono ključno - tko je i je li netko odao tajnu Josipi Rimac da je se prisluškuje.

"Ono što je ovdje ključno da hrvatska javnost shvati, nema boljeg dokaza od potpune neovisnosti policije i državnog odvjetništva od ovog slučaja od prošlog tjedna. Da ovdje postoji neka nevidljiva ruka kojom recimo upravljam ja - ovaj slučaj se vjerojatno ne bi dogodio. Onda bi čekali neki oportuni moment, recimo za godinu dana da to ugleda svjetlo dana", rekao je Plenković.

Dok se slučaj vjetroelektrana tek treba raspetljati, još traje i svađa na koga je DORH mislio objavivši članak 6. o zabrani utjecaja politike na pravosuđe.

"DORH je ako je već htio nekom uputiti poruku, mogao je jasno reći. Ne mogu ni oni tako baš reći, mislim na kog se odnosi - na Batmana - na Plenkovića se odnosi naravno", izjavio je predsjednik Zoran Milanović.

Isto misli i SDP. Jedini pritisak, poručuju - bio je onaj Plenkovićev jer je on premijer, dok oporba samo upozorava na korupciju.

"Neprihvatljivo je da je predsjednik Vlade u zadnjim danima vršio jedan pritisak na DORH na neovisne institucije kako bi skrenuo pažnju na SDP-ovo dvorište, a sve kako bi skrio kriminal u vlastitim redovima", riječi su DavoraBernardića, s kojima se ne slaže ministar zaštite okoliša i energetike TomislavĆorić:

"Za većinu igrača na hrvatskoj političkoj sceni, za većinu onih koji su se bavili politikom i vodili ovu zemlju rezultati Vlade Andreja Plenkovića u zadnje četiri godine ga poziciraju i kao Batmana i Supermana u jednom. Tu ću stati."

I dok se oni prepucavaju, bivša kninska gradonačelnica već sedam dana - leži u Remetincu. I to zbog opasnosti od utjecaja na 25 svjedoka, među kojima je ministrica Vučković te premijerova suradnica Tena Mišetić.

"Kako se osjeća? Kao svatko tko se nađe unutra, ne najbolje, ali to je tako. Žalbu smo podnijeli na rješenje o određivanju istražnog zatvora zbog razloga koji je određen, ako postoje razgovori koji su snimani na koje se poziva USKOK, samim time smatram da svjedoci koji trebaju biti ispitani su nebitni", naglasio je Vinko Gulišija, odvjetnik Josipe Rimac.

Svoju stranu priče ima i drugoosumnjičeni, Milenko Bašić - investitor u vjetroelektranu Krš - Pađene, koji se trenutačno nalazi u BiH, koji je za RTL kratko poručio:

Upravo se čita

Image
TRAGEDIJE KOD VENECIJE

Talijanski mediji objavili identitet hrvatskog para: Antonela je bila trudna, vjenčali se prije samo 3 tjedna

"Samo vam mogu reći da je C.E.M.P jedan od prvih u RH počeo razvijat projekte vjetroelektrana, a nažalost zadnji sagradio od svih uopće do sada sagrađenih koji su u kvoti vjetroelektrana. Toliko o pogodovanju, neka javnost zaključi. Za sve ostalo samo mogu reći, jadni su investitori u RH i oni sigurno sve znaju pa sam bez komentara."

Slučaj vjetroelektrana i dalje je pun misterija - no onaj ključni svakako je odgovor na pitanje - tko je Josipi Rimac odao tajnu da ju prisluškuju i time uništio višemjesečni rad policije i tužiteljstva.

Tri sestre
Laži sa mnom
Señorita 89
Trag divljači
Život na vagi
default_cta
Raspoloženi za ljubav
Ljubav je na selu
Kako zadovoljiti ženu
Elon Musk show

Više s weba

Pročitajte još

Image
DOBRO JE ZNATI

Niste htjeli čekati pa ste pregled obavili kod privatnika? Evo kad možete od HZZO-a tražiti povrat novca

Više s weba