'starohrvatska tri prsta'

Pogledajte kako je Zoran Šprajc ismijao potpisnike peticije za uvođenje ustaškog pozdrava u vojsku!

26.8.2015. u 8:44/ Zoran Šprajc

Kada su se već pozvali na pozdrav 'Za dom spremni', za očekivati je da će potpisnici ove inicijative ostati dosljedni i da će predložiti da hrvatski vojnici zakletvu polažu i s tri uzdignuta prsta, kako su činili njihovi uzori

Inicijativa grupe intelektulaca s one strane intelekta da se pozdrav 'Za dom spremni' uvede kao službeni pozdrav hrvatskih oružanih snaga, oštro je odbacio državni vrh. U inicijativi su neki novinari, akademici, biskupi, svećenici i nogometaši, kojima iz usluge nećemo spominjati imena. 

Oni traže da se taj notorni ustaški pozdrav uvede u službenu uporabu u Hrvatskoj vojsci i zatražili od predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a da se izmijeni Zakon o vojsci, iako takav zakon i ne postoji.

Kada su se već pozvali na pozdrav 'Za dom spremni', za očekivati je da će potpisnici ove inicijative ostati dosljedni i da će predložiti da hrvatski vojnici zakletvu polažu i s tri uzdignuta prsta. Upravo su tako, naime, njihovi ustaški uzori polagali zakletvu, a i to je vjerojatno neki starohrvatski pozdrav. Ako tko zna, onda ustaše valjda znaju. 

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba