crno na bijelo

Pogledajte na što je HDZ-ov šef Studentskog zbora potrošio čak 700 tisuća kuna: 'Ovo su doslovno sitnice'

Image
Foto: Facebook/Mihovil Mioković

Potpisane račune na plaćanje je slao Tonćiju Lazibatu, prorektoru za financije i izglednom kandidatu za novog rektora Sveučilišta

28.9.2021. u 15:30/ RTL Vijesti

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Mihovil Mioković (HDZ) jučer je na Facebooku objavio sve fakture koje je potpisao kao predsjednik Zbora.

Iz njih je vidljivo na što je sve zagrebački Studentski zbor pod Miokovićem u posljednje dvije godine trošio javni novac.

''Cijelo vrijeme slušam priče kako se "pere lova" preko proračuna Studentskog zbora po cijeloj Hrvatskoj, što je i opravdano s obzirom na "netransparentnost" financija. Namjerno je stavljeno pod navodnike jer je ovo do sada bila uobičajena praksa, koju DEFINITIVNO TREBA MIJENJATI. Apsolutno nitko od mojih najbližih ljudi nije znao za ovaj potez jer sam vidio kako su se ponijeli prema mojem prethodniku, Mateju Smetišku, koji se zalagao za transparentnost financija. Res, non verba'', napisao je Mioković na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maske, MacBook računala, Lenovo ThinkPad računalo, promo majice, značke, Samsung Galaxy mobiteli, uništavač i rezač papira, komunikacijski trening za predsjednika Zbora, poslovna torba, prijenosni zvučnici, najam vozila...ovo su samo neke od stavki na koje je zbor potrošio oko 700 tisuća kuna.

'Nek me ne uključuje u političke igre'

Potpisane račune na plaćanje je slao Tonćiju Lazibatu, prorektoru za financije i izglednom kandidatu za novog rektora Sveučilišta. Mioković je na Facebooku najavio i da će se ponovno kandidirati za novi mandat na čelu Zbora.

Upravo se čita

Image
OČEVID U TIJEKU

U Zagrebu opet u zrak dignut bankomat

''Mislim da je puno efektivnije kada sve dam crno na bijelo, sve financije, sve na što sam stavio potpis, jer ovo su doslovno sitnice, računi neki od 100 kuna pa oni do 150.000 kuna'', rekao je Mioković za Telegram.

Išao je i na komunikacijski trening koji je umjesto 12 tisuća kuna za 12 individualnih treninga plaćeno 9600 kuna. Kaže, to su mu savjetovali neki od starijih zboraša da bi bilo dobro da ode. ''Nisam na kraju odradio sve'', objasnio je ležerno Mioković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na račun Zbora, kupljena su dva Appleova MacBooka s finalnom cijenom od 44.344 kuna. Mioković kaže da su jednoga posudili jednom studentu kojem je potres na Baniji uništio laptop, a drugi koristi Zbor. ''Čovjeku je kuća stradala i mislim da je to najmanje što se moglo napraviti. Drugi Mac je u Zboru'', rekao je Mioković.

Njegovu objavu komentirao je i bivši predsjednik Studentskog zbora Matej Smetiško.

''Osobno vjerujem kako se moji pogledi i pogledi kolege Miokovića po pitanju transparentnosti i trošenja zborskog novca razlikuju puno više nego što se iz ove objave daje naslutiti. To se u konačnici vidi po količini sredstava potrošenih u mom i njegovom mandatu. Uz to, volio bih da me kolega ne uključuje u političke igre vezane uz Studentski zbor'', rekao je Smetiško za Telegram.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Dok dioničari i inozemni analitirači ne vjeruju da će Lex Agrokor pomoći, Toni Ramljak najavljuje svježi novac i plaće

Više s weba