snažna suradnja

Pokrenut projekt popularizacije učenja njemačkog jezika

Image

Njemački jezik

Foto: Press

U sklopu projekta održan je i radni sastanak ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavla Barišića s veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj, Nj. E. Thomasom E. Schultzeom

3.5.2017. u 16:15/ Vijesti.hr

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkog jezika u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj provodi projekt popularizacije učenja njemačkog jezika. 

Projekt obuhvaća: 

(i) pripremu i objavljivanje brošure o prednostima učenja njemačkog jezika pod naslovom Njemački otvara mnoga vrata / Deutsch öffnet viele Türen 

Brošura je tiskana. U njoj su navedene četiri osnovne skupine prednosti učenja i znanja njemačkog kroz iskustva „malih i velikih govornika“ iz različitih dijelova Hrvatske i različitih područja djelovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prednosti obuhvaćaju:

1. rano učenje njemačkoga kao podloga za osvješteni pristup materinskom jeziku i drugim stranim jezicima
2. programe stipendiranja, razmjene i prakse u zemljama njemačkoga govornog područja
3. poznavanje njemačkoga kao preduvjet zapošljavanja u Hrvatskoj
4. bolje razumijevanje ljudi, običaja, kultura i dostignuća iz zemalja njemačkoga govornog područja radi uspješne privatne i poslovne komunikacije.

Upravo se čita

Image
Pronašli fragmente

Znanstvenici otkrili na Grenlandu DNK star 2 milijuna godina: 'Mislili smo da to nije moguće'

Moto i naslov brošure Njemački otvara mnoga vrata riječi su proslavljenog hrvatskog rukometaša Igora Vorija koji je četiri godine igrao u Njemačkog te je za potrebe projekta opisao svoj doživljaj njemačkog jezika i Njemačke. 

(ii) predstavljanje projekta i brošure širom Hrvatske (skupovi za ravnatelje i nastavnike njemačkog jezika u osnovnim školama, roditeljski sastanci u vrtićima prije upisa u osnovnu školu, udruge roditelja itd.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(iii) jačanje svijesti o važnosti učenja i poznavanja njemačkog jezika kao segmenta razvoja jedne od osam ključnih kompetencija europskih građana. 

Podršku projektu pismom je izrazio veleposlanik Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj, njegova ekselencija Thomas E. Schulze. Pismo se nalazi u privitku.

U sklopu projekta održan je i radni sastanak ministra znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Pavla Barišića s veleposlanikom SR Njemačke u Hrvatskoj, Nj. E. Thomasom E. Schultzeom. Tema sastanka bila je nastava njemačkoga jezika u hrvatskim školama i na visokim učilištima. Detaljnije o tome OVDJE.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Građani pohrlili na ponudu godine: 276 vozila državnih institucija na bubnju s početnom cijenom od 200 kuna

Više s weba