'naći ćemo se na sudu'

Pokrenuta tužba protiv gradonačelnika Tomaševića zbog zabrane zastava Hoda za život

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Gradonačelnik je prozvan za 'diktatorstvo i neinkluzivnost, kršenje prava na jednakost i ravnopravnost te mizoginiju, mizandriju i heterofobiju'

3.6.2022. u 15:21/ Hina

Organizatori Hoda za život, Udruga Vigilare i U ime obitelji, podigli su tužbu protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog, kako ističu, diskriminacije jer im je uoči tog događaja održanog 14. svibnja, zabranio zastave na za to predviđenim javnim površinama.

"Glede Tomaševićeva diskriminirajućeg postupka naći ćemo se na sudu", poručio je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo u petak.

Batarelo je objasnio kako ne traže 'ništa više, niti manje', nego što imaju druge grupacije u Zagrebu, a to su jednaka pravila i mogućnosti, što ovdje, ocjenjuje, nije bio slučaj.

"Možete se i ne morate složiti s ciljevima, ali grad i gradski jarboli nisu osobno vlasništvo Tomaševića i ne može ih on davati samo svojim ‘frendovima’, a drugima ne! A to se vidjelo: čim je naše zastave zabranio, odmah su idući dan osvanule LGBTQ zastave, kao nekakav izraz moći - vlasti i vrhovništva", rekao je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže da zagrebački gradonačelnik Tomašević "manipulira i govori neistine o nekom pokroviteljstvu", jer nisu ni tražili niti trebaju tražiti pokroviteljstvo za javni događaj.

Image
VRHOVNI SUD UVAŽIO ŽALBU

Vrhovni sud odlučio: Udruga Vigilare uznemirava naše LGBTIQ sugrađane svojom homofobnom peticijom

Image
VRHOVNI SUD UVAŽIO ŽALBU

Vrhovni sud odlučio: Udruga Vigilare uznemirava naše LGBTIQ sugrađane svojom homofobnom peticijom

Batarelo napominje da Tomašević mijenja pravila kako se njemu sviđa.

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

"Njegov Ured za prostorno uređenje je mjesec dana prije Hoda (za život) odobrio zastave, a onda ih je gradonačelnik - jer mu se Hod osobno ne sviđa - dva dana prije Hoda jednostavno zabranio“, podsjetio je. 

Karlo Novosel iz udruge U ime obitelji rekao je da je 'zabrinut i žalostan' zbog takvog postupanja gradonačelnika Tomaševića koji je 'svojim ponašanjem Zagreb vratio u srednji vijek'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također Tomaševića je prozvao za "diktatorstvo i neinkluzivnost, kršenje prava na jednakost i ravnopravnost te mizoginiju, mizandriju i heterofobiju".

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIRA SE JELENIĆEV NASLJEDNIK

Kandidati za glavnog državnog odvjetnika razgovarali u Vladi: 'Moje šanse su daleko najbolje...'

Više s weba