nestanak irine vu

Policija dovršila kriminalističko istraživanje, četvero priveli, ide kaznena prijava

Image
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Navode da je kapetan, unatoč blokadi jahte, organizirao i angažirao posadu koju su činili 35-godišnjak, također kapertan, potom 50-godišnjak i 34--godišnjak te još dvoje članova posade koji nisu imali saznanja o blokadi. Isplovili su iz Hrvatske sa hrvatskom zastavom

28.1.2023. u 13:31/ K. D. Hrnjkaš

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad četvero Hrvata nakon nestanka luksuzne ruske jahte iz luke u Betini, izvijestili su iz Policijske uprave šibenske.

Istragu je provelo Ravnateljstvo policije i s PU splitsko-dalmatinskom i PU šibensko-kninskom. Četvorku se tereti da se počinili kazneno djelo opisano u članku 15. Zakona o međunarodnim mjerama ograničavanja.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prvoosumnjičeni 58-godišnjak u svojstvu kapetana, unatoč uručenoj Obavijesti o provođenju međunarodnih mjera ograničavanja raspolaganja imovinom, organizirao i angažirao posadu koju su činili drugoosumnjičeni 35-godišnjak (također kapetan), trećeosumnjičeni 50-godišnjak i četvrtoosumnjičena 34-godišnjakinja te dvoje članova posade koji nisu imali saznanja o međunarodnoj mjeri ograničavanja. Navedena posada je u listopadu 2022. godine isplovila jahtom „IRINA VU“ sa zastavom Republike Hrvatske izvan teritorijalnog mora RH, iako je predmetna jahta bila obuhvaćena međunarodnom mjerom ograničavanja raspolaganja imovinom po kojoj nije smjela isploviti iz Brodogradilišta i marine Betina na Murteru gdje je bila čuvana", navode u priopćenju.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je četvero osumnjičenih predala pritvorskom nadzorniku PU šibensko-kninske, dok su kaznenu prijavu protiv njih podnijeli Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
5,5 PO RICHTERU

Prije 3 godine svijet su obišle slike razorenog grada i lica straha. Zagreb je još spavao kad ga je pogodio potres

Više s weba