na grujici

Policija i vatrogasci na otočiću pronašli svjetioničara mrtvoga, do usamljenog svjetionika morali su plivati

Image
Foto: Srećko Niketić/Pixsell/Ilustracija

Dva dana nitko nije mogao stupiti u kontakt sa svjetioničarem na otočiću južno od Malog Lošinja. Navodno su ga pronašli u krevetu u svjetioničarskoj kući

1.3.2022. u 10:24/ RTL

Vatrogasci i pomorska policija s Malog Lošinja u ponedjeljak su na svjetioniku Grujica, na istoimenom otočiću južno od Malog Lošinja, pronašli tijelo mrtvog svjetioničara Plovputa.

Kako donosi Morski.hr, dva dana nije se moglo stupiti u kontakt sa svjetioničarom, nije se ni u ponedjeljak javljao ni u osam ujutro ni u 12 sati. Obaviještena je policija koja je s vatrogascima na otočić stigla oko 13,30 sati.

Ta je informacija potvrđena iz Plovputa, ali se, unatoč tome što se pretpostavlja da nije riječ o nasilnoj smrti, još ne znaju okolnosti ni detalji svjetioničareve smrti. Po neslužbenim informacijama, vatrogasci su ga zatekli na krevetu u otvorenoj svjetioničarskoj kući, piše Zadarski.hr.

Zbog lošeg vremena, očevid će biti u utorak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morski.hr prenosi da prvi pokušaj pristajanja na otočić nije uspio zbog jake bure, pa su drugi put na otočić stigli ronioci i to plivajući. Inače, na svjetioniku Grujica u 15-dnevnim smjenama izmjenjuje se po jedan svjetioničar.

Više s weba

Pročitajte još

Image
UMRO U 88. GODINI

Grabar-Kitarović, Plenković, Kosor oprostili se od Ćire: 'Mirno putuj prijatelju dragi'

Više s weba