osnovali grupu

Napadnuta dok je pratila okupljenje pred crkvom u Splitu: Policija istražuje poziv na linč novinarke

Image
Foto: PIXSELL

Online grupa pod nazivom 'Obitelj i Domovina - Mi Hrvati' puna je prijetećih komentara prema napadnutoj novinarki

14.4.2020. u 19:05/ Hina

​Splitska policija potvrdila je da provodi kriminalističko istraživanje zbog osnivanja grupe na društvenoj mreži u kojoj se poziva na linč novinarke Dalmatinskog portala Živane Šušak Živković​ koja je na Uskrs lakše ozlijeđena i razbijen joj je mobitel dok je pratila nedozvoljeno okupljanje ispred crkve na Sirobuji.

Javno pozivanje na linč policiji je prijavio urednik Dalmatinskog portala Mate Prlić koji je uz prijavu priložio i više fotografija na kojima se vide brojni komentari korisnika te društvene mreže.

U grupi "Obitelj i Domovina - Mi Hrvati" objavljena je fotografija novinarke uz natpis "Živana Živković, to je ta koja napada naše svećenike i naše crkve".

"Primili smo prijavu i po njoj radimo. U tijeku je kriminalističko istraživanje tijekom kojeg će policija ispitati sve okolnosti", kazala je Hini Sanja Nazlić iz splitske policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporna fotografija novinarke je na društvenoj mreži više puta podijeljena i komentirana. Osim novinarke koja je grubo izvrijeđana te joj se indirektno prijeti i zadire u njen privatan život članovi grupe su se okomili i na premijera, kao i na članove Nacionalnog stožera civilne zaštite.

"Žao mi je što tim ljudima ne ulazi u glavu da je ono što se dogodilo tijekom održavanja mise na Uskrs nasilje i da je to što oni rade loše. Mi smo samo radili svoj posao", izjavila je za Hinu napadnuta novinarka Šušak Živković.

Upravo se čita

Image
OKUPLJANJE NA ULICAMA

VIDEO Rastu napetosti na sjeveru Kosova. U Sjevernu Mitrovicu ušlo 200 naoružanih specijalaca

Ona je verbalno i fizički napadnuta na Uskrs oko 10 sati ispred crkve sv. Leopolda Bogdana Mandića gdje je pratila misu koju je predvodio don. Josip Delaš. U jednom trenutku je dobila jaki udarac u ruku uslijed čega joj ispao mobitel koji se razbio na tlu, a ruka joj je prignječena crkvenim vratima.

Nešto kasnije je napadnuta i snimateljica N1 televizije Ivana Sivro kojoj je mladić iz automobila šakom srušio kameru dok je snimala. Policija je u tom slučaju podnijela kaznene prijave protiv tri osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
'KONZULTACIJE ZAKAŠNJELE'

Oporba traži sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog obuke ukrajinskih vojnika

Više s weba