OGLAS

policija i pirotehničari

Policija je dobila dojavu: 'Titova kuća u Kumrovcu bit će srušena!' Izvidi traju već dva dana

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prije 18 godina je uništen Titov spomenik i policija prijetnje shvaća ozbiljno

4.5.2022. u 14:28/ Leona Barić

Dan uoči obljetnice smrti Josipa Broza Tita, netko se potrudio da u njegovom rodnom selu u Kumrovcu taj dan ne prođe mirno. Naime, krapinsko-zagorska policija primila je dojavu da će stara Titova kuća biti srušena.

"Jučer u prijepodnevnim satima primili smo anonimnu dojavu kako će rodna kuća Josipa Broza Tita u Starom selu u Kumrovcu biti srušena", rekli su iz policijske uprave.


"Policijski službenici PU krapinsko zagorske zajedno s protueksplozivnom zaštitom izašli su na teren i pregledali unutrašnjost kuće, kao i vanjski dio okućnice. Za sada nije pronađena nikakva eksplozivna naprava, no postupanje se nastavlja i dalje, što je uobičajeno u slučaju ovakvih prijetnji ", dodaju u policiji.

Iako ovakve dojave nisu česte, iz policijske uprave javili su da se obično u petom mjesecu, kada se redaju obljetnice vezane uz Tita, znaju javljati manji 'problemi'.

Image
42 godine od titove smrti

'Na sprovod Josipa Broza Tita došli su svi osim Cartera... To ga je koštalo...'

Image
42 godine od titove smrti

'Na sprovod Josipa Broza Tita došli su svi osim Cartera... To ga je koštalo...'

Za sada još uvijek nepoznati počinitelj nije odavao nikakve druge detalje. Nije precizirao na koji će način kuća biti srušena i je li u igri eksploziv. No, nakon ozbiljnog incidenta koji se na istom mjestu odgodio prije 18 godina kada je uništen Titov spomenik, i takve se prijetnje shvaćaju vrlo ozbiljno.

Naime, nepoznati je počinitelj 2004. godine ispod spomenika u dvorištu Titove rodne kuće u Kumrovcu postavio eksplozivnu napravu i aktivirao je u noći s 26. na 27. prosinac. Policija je u narednih nekoliko mjeseci obavila čak 660 infromativnih razgovora, uglavnom s osobama s područja Kumrovca, izvršila devet kriminalističkih obrada i sedamnaest provjera alibija, no počinitelj nikada nije pronađen.

A danas će se tradicionalno u 15.05 kod spomenika predsjedniku Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije polagati vijenci i zapaliti svijeće. U protokolu sudjeluju župan Krapinsko – zagorske županije Željko Kolar, delegacija Općine Kumrovec i Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske.


Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
Vrijeme je za seks
default_cta

Više s weba

Pročitajte još

Image
'DONESIMO OSMIJEH'

Ličko-senjska županija dobila prvo sklonište za žene žrtve nasilja. Stigao namještaj, igračke za djecu i vozila...


Više s weba