BAŠ ZANIMLJIVO

Policija: 'Nismo nikog priveli zbog ZDS-a. U postaji smo razgovarali jer je padala kiša'

1.5.2020. u 15:45/ Hina

Neslužbeno se doznaje da su osobe nosile majice s natpisima 'Za dom spremni', a policija je od njih uzela podatke

Iz brodsko-posavske policije u petak nisu zabilježili nikakav incident tijekom obilježavanja 25. obljetnice akcije Bljesak u Okučanima, koju je predsjednik države Zoran Milanović napustio jer su neki od sudionika nosili odoru sa znakom i grbom "Za dom spremni".

Glasnogovornica tamošnje Policijske uprave Kata Nujić izjavila je Hini da su policajci razgovarali s dvije osobe u prostoru policijske postaje, ali da je razgovor ondje obavljen samo zato što je u tom trenutku padala kiša.

VEZANE VIJESTI

Neslužbeno se doznaje da su osobe nosile majice s natpisima "Za dom spremni", a policija je od njih uzela podatke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se sporni natpis nalazi u amblemu udruge (HOS) koja je službeno registrirana u Uredu državne uprave, nije bilo nikakvog policijskog postupanja, doznaje se u policiji.

Predsjednik Zoran Milanović u petak je poručio kako ubuduće neće sudjelovati na događajima na kojima će se netko pojaviti s natpisom "Za dom spremni", ocijenivši da se ova namjerna provokacija u Okučanima dogodila "jer je netko htio da se to dogodi".

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

U objavi na Facebooku objasnio je svoj postupak odlaska sa svečanosti obilježavanja Vojno-redarstvene akcije "Bljesak", na kojoj je s predsjednikom Sabora i Vlade trebao položiti zajednički vijenac, istaknuvši da je u Okučane došao odati počast onima koji su pali za Hrvatsku.

Image

Milanović je zbog ovih majica demonstrativno napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima!

Fotogalerija
Image

Milanović je zbog ovih majica demonstrativno napustio obilježavanje akcije Bljesak u Okučanima!

Fotogalerija

Premijer Andrej Plenković odbacio je Milanovićeve tvrdnje da je dolazak nekoliko sudionika obilježavanja operacije Bljesak u majici s ustaškim napisom "Za dom spremni" namjerna provokacija, ocijenivši da je predsjednikovo pravo otići, a njihova obveza ostati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Shvatio sam to, kratko smo porazgovarali, minutu. Njemu je očito netko javio da neki od sudionika obilježavanja ima majicu s grbom HOS-a, to je njegova odluka. Njegovo pravo je da ode, naša obveza da ostanemo ovdje", izjavio je Plenković.

Predsjednik Hrvatska sabora Gordan Jandroković taj je Milanovićev postupak ocijenio neprimjerenim jer je, tvrdi, ponovno otvorio ideološke prijepore.

VEZANE VIJESTI

Više s weba

Pročitajte još

Image
Kontroverzni milijarder

George Soros želi preuzeti Mercator? Navodno nudi 150 milijuna eura

Više s weba