PRIJETI MU VELIKA KAZNA

Policija se oglasila o privođenju vlasnika koji je u Zagrebu otvorio teretanu: 'Sumnjiči ga se za širenje i prenošenje zaraznih bolesti'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Andrija Klarić jutros je otvorio teretanu na Trešnjevci Gym nakon čega su ga policajci odveli u stanicu u Nehajskoj ulici

1.2.2021. u 13:25/ Vijesti.hr

Zagrebačka policija vlasnika teretane na zagrebačkoj Trešnjevci, koju je jutros protivno odlukama Stožera civilne zaštite otvorio korisnicima, sumnjiči za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti. 

Podsjetimo, Andrija Klarić jutros je otvorio teretanu Quantum Premium Gym nakon čega su ga policajci odveli u stanicu u Nehajskoj ulici. Iz Policijske uprave zagrebačke su izvijestili da su policajci jutros oko 7.45 sati utvrdili da posluje teretana u II. zagorskoj ulici, protivno odluci Stožera civilne zaštite. 

"Na navedenoj adresi, u unutrašnjosti teretane, zatečen je 51-godišnji vlasnik te četiri osobe koje su vježbale uz četiri osobe na samom ulazu u navedeni prostor", izvijestili su iz PU zagrebačke kojoj je u ovoj "akciji" pomagalo Ravnateljstvo civile zaštite. 

Image
na Trešnjevci

Policija upozorila kćer vlasnika teretane koja je spomenula prosvjed: 'Nemojte to raditi'

Image
na Trešnjevci

Policija upozorila kćer vlasnika teretane koja je spomenula prosvjed: 'Nemojte to raditi'

"U sklopu kriminalističkog istraživanja, 51-godišnji vlasnik priveden je u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke na kriminalističko istraživanje zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo 'Širenje i prenošenje zarazne bolesti' iz članka 180. st.1. Kaznenog zakona", ističu iz PU zagrebačke te dodaju da će Klarić nakon završetka istrage biti predan pritvorskom nadzorniku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovo je terena na zagrebačkoj Trešnjevci koja je otvorila unatoč zabrani

Fotogalerija
Image

Ovo je terena na zagrebačkoj Trešnjevci koja je otvorila unatoč zabrani

Fotogalerija

Kazna do 2 godine zatvora

U 180. članku Kaznenog zakona stoji da će se s kaznom do 2 godine kazniti onaj "tko ne postupi po propisima ili naredbama kojima nadležno državno tijelo naređuje preglede, dezinfekciju, dezinsekciju, deratizaciju, odvajanje bolesnika ili drugu mjeru za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti među ljudima, odnosno za sprječavanje i suzbijanje zarazne bolesti životinja od kojih mogu oboljeti i ljudi, pa zbog toga dođe do opasnosti od širenja zarazne bolesti među ljudima ili prenošenja zarazne bolesti sa životinja na ljude". 

Kazna zatvora od tri godine prijeti onome tko ne pridržavajući se mjera zaštite drugoga zarazi opasnom zaraznom bolešću.   

Upravo se čita

Image
nekima će se svidjeti

Od danas pojeftinjuju neke cigarete, Carinska uprava objavila tablicu

Više s weba

Pročitajte još

Image
ODLUČENO JE

Četvero osumnjičenih u slučaju ruske jahte 'Irina Vu' pušteni da se brane sa slobode

Više s weba