što se to događa?

Ponovno otkazan nastavak sjednice ličko-senjske županijske skupštine: 'Još nismo sve usuglasili'

Image

Darko Milinović, Marijan Kustić

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Sjednica je prekinuta i nastavak zakazan za 18. travnja, ali je dan uoči odgođen za sutra, 2. svibnja

1.5.2019. u 19:04/ Hina

 Predsjednik ličko- senjske županijske skupštine Marijan Kustić (HDZ) obavijestio je vijećnike da se nastavak sjednice od 11. travnja zakazan za četvrtak 2. svibnja odgađa, te je novi zakazan za 28. svibnja, a u izjavi za Hinu rekao je kako „još traje usuglašavanje o amandmanima na proračun“.

VEZANE VIJESTI

Župan Darko Milinović je na konstituirajućoj skupštini 11. travnja predložio proračun od oko 376 milijuna kuna i nazvao ga razvojnim i socijalnim, da 118 milijuna kuna treba ići u razvojne projekte, te kako je županija prvi put u prošlih četvrt stoljeća postojanja bez duga, odnosno da ima suficit od 5,3 milijuna kuna. Na toj su se sjednici predstavnici svih političkih grupacija (klubovi još nisu formirani) izjasnili da jesu za prihvaćanje proračuna, kako bi se politička situacija u županiji normalizirala, ali da će predložiti amandmane. 

Sjednica je prekinuta i nastavak zakazan za 18. travnja, ali je dan uoči odgođen za sutra,  2. svibnja. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Skupštine Marijan Kustić je na pitanje znači li ponovno otkazivanje nastavka sjednice da su točne tvrdnje koje se mogu čuti kako HDZ neće prihvatiti proračun i da će rušiti i Skupštinu i župana rekao: „Ne znam tko, što i kako tvrdi, ali znam da je usvajanje proračuna odgođeno jer još nismo sve usuglasili, a kad budemo usuglasili idemo na Županijsku skupštinu s tim“.

Na dodatno pitanje Hine na čije usuglašavanje se to odnosi, političkih stranaka ili onog u samom HDZ-u, Kustić je odgovorio „usaglašananje HDZ-a s predloženim proračunom“.  

Upravo se čita

Image
tinejdžeri na mrežama

Zašto se vrijeme na društvenim mrežama dovodi u vezu s depresijom i manjkom socijalnih vještina?

Župan Milinović je za Hinu rekao da mu amandmani HDZ-a još nisu stigli i da ga je Marijan Kustić obavijestio kako će "dostaviti amandmane, ali da ih još usuglašavaju s koalicijskim partnerima“

Više s weba

Pročitajte još

Image
nisu zadovoljni

Međunarodne organizacije za ljudska prava osudile ulazak RH u Schengen. Jedna stvar im smeta

Više s weba