ZBOG SPECIFIČNIH OKOLNOSTI

Popisivanje stanovništva vjerojatno neće biti gotovo do 17. listopada, DZS produžuje rok

14.10.2021. u 17:30/ Hina

'Građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva', poručuju iz DZS-a.

Državni zavod za statistiku (DZS) odlučio je do 29. listopada produljiti provedbu druge faze popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Hrvatskoj - Popis 2021..

Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada neće biti popisane sve popisne jedinice definirane Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, izvijestio je u četvrtak Državni zavod za statistiku.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi popis, produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi popisa.

Image
U Zagorju

Kako izgleda popis na selu? 'Mene je ugrizao pes, a jedna se žena htjela izjasniti po narodnosti Zagorka, pa sam joj morao objasniti...'

Image
U Zagorju

Kako izgleda popis na selu? 'Mene je ugrizao pes, a jedna se žena htjela izjasniti po narodnosti Zagorka, pa sam joj morao objasniti...'

"Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva", poručuju iz DZS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju da će prve rezultate popisa stanovništva u Hrvatskoj objaviti 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Capak o brojkama

Više s weba