Diamond Princess

Posada mora ostati: Putnici napuštaju kruzer nakon 14 dana karantene zbog koronavirusa

Image
Foto: AP images

Na kruzeru je između 3700 putnika iz 56 zemalja utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom

19.2.2020. u 8:12/ Hina

Putnici s kruzera Diamond Princess na kojem je utvrđeno 540 slučajeva zaraze koronavirusom počeli su u srijedu napuštati brod, nakon 14 dana karantene u japanskoj luci Yokohama.

Tijekom dana trebalo bi se iskrcati oko 500 putnika koji nemaju nikakve simptome, testovi su im bili negativni i nisu imali nikakve kontakte s onima kojima je utvrđeno postojanje zaraze koronavirusom, objavilo je japansko ministarstvo zdravstva.

"Ako ste vi i osoba koja je bila s vama u kabini negativni i ako nemate respiratorne simptome ili temperaturu, možete se pripremiti za iskrcaj", objavile su u utorak putnicima japanske vlasti, dodajući da će cijela operacija iskrcavanje trajati tri dana.

VEZANE VIJESTI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osobe bez simptoma i s negativnim testovima dobili su potvrdu da ne predstavljaju "nikakav rizik za zarazu koronavirusom".

Diamond Princess je mjesto s najviše zaraženih, nakon Kine u kojoj je u srijedu broj umrlih prešao dvije tisuće, uz 74.000 zaraženih. Broj novozaraženih slučajeva smanjio se u utorak drugi dan zaredom.

Upravo se čita

Image
SJAJNE VIJESTI

Vatreni pobjedom protiv Kanade ušli među elitu na vječnoj ljestvici SP-a! Evo na kojem su mjestu

Za preko 3700 putnika iz 56 zemalja koliko ih je bilo na brodu putovanje se pretvorilo u košmar, između straha da će se zaraziti koronavirusom i dosade u kabinama, nekima u potpunosti bez prozora.

Desetak novih slučajeva svaki dan stavilo je pod znak pitanja efikasnost upravljanja krizom na brodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, putnici kažu da su zadovoljni načinom na kojima se o njima vodila briga.

"Još jednom, naše priznanje ekipi i kapetanu za njihovu nevjerojatnu pažnju tijekom ove krize", tvitala je Yardely Wong, koja je bila na brodu sa šestogodišnjih sinom.

Prva evakuacija obavljena je u nedjelju kada je tristotinjak Amerikanaca prebačeno u zemlju, a sada se i druge države spremaju prebacivati svoje građane te ih uglavnom staviti u dodatnu 14-dnevnu karantenu kada stignu u zemlju.

Što se tiče posade oni će ostati još četrnaest dana na brodu nakon što posljednji putnik napusti kruzer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Bin Laden dobio nasljednika

Više s weba