nekoliko je promjena

Ulaznica za dubrovačke zidine skočila na 35 eura! Hrvati šokirani, Danas.hr donosi detalje

Image
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Državni je inspektorat na sjednici Vlade otkrio da je u prvim danima uvođenja eura u turističkom sektoru cijena povećana od jedan do 10 posto.

10.1.2023. u 9:25/ M. V.

Da cijene gotovo svega dodatno rastu uvođenjem eura nije nova vijest, ipak, da bi cijena ulaznice za obilazak dubrovačkih zidina mogla skočiti i na 35 eura šokiralo je hrvatsku javnost.

Društvene mreže pune su komentara o ovom "fenomenu", a mi smo sve provjerili s Društvom prijatelja dubrovačkih starina koji s Gradom Dubrovnikom zajedno utvrđuju cijenu obilaska.

Potvrđuju nam da će sada zaista cijena ulaznice biti 35 eura, a onda pojašnjavaju kako je do ove godine cijena bila jedinstvena tijekom cijele godine.

Prošle 2022. godine je iznosila 250 kuna odnosno 33,18 eura za odrasle i 100 kuna odnosno 13,27 eura za djecu od 7 do 18 godina.

"Od ove godine je donesena odluka da će jedna cijena biti tijekom sezone, a druga cijena van sezone. Slijedom toga, za ovu 2023. godinu je utvrđeno da će cijena u mjesecima siječanj, veljača, studeni i prosinac biti 15 eura za odrasle te 5 eura za djecu od 7 do 18 godina", tvrde.

Image
PREDSTAVIO INSPEKTOR

Trgovine poskupile i do 30 posto, usluge i do 80. Vlada prihvatila prijedlog o zabrani dizanja cijena

Image
PREDSTAVIO INSPEKTOR

Trgovine poskupile i do 30 posto, usluge i do 80. Vlada prihvatila prijedlog o zabrani dizanja cijena

"U mjesecima ožujak, travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan i listopad cijena ulaznice bit će 35 eura za odrasle i 15 eura za djecu od 7 do 18 godina s tim da ulaznice kupljene van sezone ne vrijede u sezoni", dodaju.

Zaključuju također i kako je ove godine, osim gradskih zidina i tvrđave Lovrjenac što je bilo i do sada uključeno u cijenu ulaznice, dodatno uključen i posjet zapadnom predziđu gradskih zidina (kazamati tvrđave Minčeta, ljevaonica metala iz 15 stoljeća u kuli Gornji ugao, tvrđava Bokar s arheološkim lokalitetom Na Andriji, govore.

Superstar
Love island UK
BKFC 50
Elon Musk Show
default_cta
Život na vagi
Señorita 89
Ljubav je na selu
Britain's Got Talent
default_cta
Infinity Nado

Više s weba

Pročitajte još

Image
STIŽE INSPEKCIJA?

Nela ima 4 mjeseca, bori se za život. Liječnici nisu slušali majku? Beroš: 'Vjerujem da su svi napravili što su mogli'

Više s weba