nema sukoba interesa

Povjerenstvo ne pokreće postupak protiv Bandića: 'Sam je podmirio trošak prijevoza na pogreb majke'

Image
Foto: Tibor Jurjevic/PIXSELL

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka a u nekima je kažnjen

6.3.2020. u 11:31/ Hina

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa neće pokrenuti postupak protiv zagrebačkog gradonačelnika Bandića koji je prijavljen da je gradskim novcem podmirio odlazak službenika na pogreb njegove majke u BiH, jer je utvrđeno da je sam podmirio trošak.

U prijavi protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića stoji da je gradski protokol organizirao prijevoz za službenike s nekoliko autobusa u Grude u iznosu od 50.000 kuna.

No, Povjerenstvo je utvrdilo da Bandić nije prekršio zakon jer je na njegovo ime naslovljen račun, a osim toga Grad Zagreb se očitovao da oni nisu platili prijevoz, rečeno je na sjednici Povjerenstva u petak.

Protiv Bandića pred Povjerenstvom se vodi više postupaka a u nekima je kažnjen. Utvrđeno je, primjerice, da se nalazio u 'odnosu ovisnosti' jer je odvjetničkom društvu Marijana Hanžekovića koji mu je platio jamčevinu od 15 milijuna kuna za izlazak iz istražnog zatvora, dodjelio posao zastupanja grada i Holdinga vrijedan 25 milijuna kuna zbog čega je kažnjen s 30.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dnevnom redu Povjernstva našao se i gradonačelnik Velike Gorice i zastupnik HDZ-a Barišić protiv kojeg je pokrenut postupak zbog moguće nedopuštenog dara u kojem će se utvrđivati tko mu je pokrio troškove puta i smještaja na utakmicu između mađarske i hrvatske reprezentacije, o čemu se HNS nije očitovao.

Gradonačelnik Novske Marin Piletić kažnjen je s 2000 kuna zbog nesklada u imovinskoj kartici s obzirom na to da nije prijavio promjene u primanjima supruge dok je bila na porodiljnom dopusti, ali ni primitak od 500 kuna za predavanje od Hrvatskog državnog savjeta.

Upravo se čita

Image
drama na D-8

U prometnoj u blizini Slanog poginuo 26-godišnji suvozač. Mlađi vozač teško je ozlijeđen.

Piletić se pred Povjerenstvom očitovao kako je vezano za suprugu, u karticu unio sve dostupne podatke, a priznao je da je jednokratnu naknadu za predavanje zaboravio unijeti.

Zbog nesklada u imovinskoj kartici sa 3000 kuna kažnjen je načelnik Otoka Dušan Đula.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Burilović opet predsjednik HGK

Više s weba