Play logo
višemilijunska šteta

Požar i eksploziju u silosu pilane u Velikom Bukovcu izavala iskra

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Eksplozija i požar u pilani u Velikom Bukovcu dogodili su se u četvrtak poslijepodne, a lakše je bio ozlijeđen 45-godišnji radnik

24.5.2022. u 12:46/ Hina
Play logo

Uzrok prošlotjedne eksplozije i požara silosa pilane u Velikom Bukovcu je iskra koja je najvjerojatnije nastala kontaktom metala s turbinom ventilatora, priopćili su u utorak iz Policijske uprave varaždinske.

"Do eksplozije i požara u silosu piljevine došlo je kao posljedica zapaljenja eksplozivne smjese drvene prašine i zraka mehaničkom iskrom koja je najvjerojatnije nastala kontaktom odlomljenog fragmenta metala s turbinom ventilatora", izvijestila je varaždinska policija nakon očevida koji su proveli u suradnji s Centrom za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba.

Play logo

Policija dodaje da se nastala materijalna šteta procjenjuje na nekoliko milijuna kuna.

Eksplozija i požar u pilani u Velikom Bukovcu dogodili su se u četvrtak poslijepodne. Lakše je bio ozlijeđen 45-godišnji radnik.

Načelnik općine Franjo Vrbanić tada je kazao da požar za općinu znači nove probleme jer je riječ o tvrtki koja zapošljava mnogo ljudi s tog područja. Podsjetio je i da se veliki požar na toj lokaciji dogodio i prije osam godina.

Play logo
Play logo
Love island UK
San snova
Obiteljske tajne
Elon Musk Show
default_cta
Kalifornikacija
Zig & Sharko
Ljubav je na selu
Skrivena istina
default_cta
Život na vagi
Play logo

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŽUSTRO

Posvađali se Plenković i Benčić. Premijer: 'Nemoćni ste, patetični i jadni'

Play logo

Više s weba